Νεκρή Γαλλίδα στα Χανιά: Απείχε μόλις 500 μέτρα από τη σωτηρία της αν είχε πάει από το σωστό μονοπάτι

Petite Perle 300×250

Στοιχεία που συνηγορούν στο ότι ο θάνατος της 29χρονης Γαλλίδας, που βρέθηκε νεκρή το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης κοντά στο μονοπάτι Ε4 από Ελαφονήσι προς Κριό Κουντούρας, δεν οφείλεται στην πτώση της αλλά σε θερμοπληξία, εξετάζουν οι Αρχές. Η άτυχη τουρίστρια, που είχε εξαφανιστεί από τις 24 Ιουνίου, δεν αποκλείεται να εξαντλήθηκε και οι δυνάμεις της να την εγκατέλειψαν λίγο πριν φτάσει στον προορισμό της.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων βρήκαν τη σορό της 29χρονης Βιολέτ Γκιγκανό σε μια κατηφορική πλαγιά που απείχε περίπου πεντακόσια μέτρα δεξιά του μονοπατιού Ε4 από το Ελαφονήσι προς τον Κριό. Ήταν πεσμένη ανάσκελα και δεν υπήρχαν εμφανή σημάδια από την πτώση. Λόγω παρέλευσης των ημερών και εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, το πτώμα ήταν σε προχωρημένη σήψη.

Τα ευρήματα που έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικές Αρχές ενισχύουν την πιθανότητα η άτυχη κοπέλα να υπέστη θερμοπληξία και να έχασε τις αισθήσεις της. Η ενδυμασία της και τα μέσα που είχε μαζί της φαίνεται πως δεν ήταν κατάλληλα για περιπατητικές διαδρομές και μάλιστα σε συνθήκες καύσωνα.

Η 29χρονη φορούσε μαύρα ρούχα και μαύρο καπέλο, που τραβούν την ηλιακή ακτινοβολία, ενώ τα άδεια μπουκάλια νερού που βρέθηκαν δίπλα της μαρτυρούν ότι τα αποθέματά της είχαν τελειώσει. Θεωρείται πολύ πιθανό, όταν πια είχε εξαντληθεί από την πεζοπορία στη ζέστη, να συνέχισε έξω από το μονοπάτι Ε4 για να βρεθεί σε πιο σκιερό μέρος. Εξετάζεται επίσης το σενάριο να έχασε τον προσανατολισμό της. Η ιατροδικαστική εξέταση αναμένεται να ρίξει φως στα ακριβή αίτια που οδήγησαν στον θάνατο την άτυχη νοσηλεύτρια από τη Γαλλία.

Η τραγική ειρωνεία

Τραγική ειρωνεία είναι πως, με περπάτημα δέκα λεπτών από το σημείο που εντοπίστηκε νεκρή, θα έφτανε στην παραλία του Κριού όπου είχε αφήσει το αυτοκίνητό της. Οι δυνάμεις της, όμως, την πρόδωσαν και το πάθος της να γνωρίσει τη φύση αποδείχτηκε μοιραίο.

Υπενθυμίζεται πως η Βιολέτ Γκιγκανό είχε ξεκινήσει μόνη της πεζοπορία την προηγούμενη Πέμπτη 24/6 και έφτασε μετά από τρεις ώρες στο Κεδρόδασος, όπως η ίδια είχε αναρτήσει σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Πιθανολογείται πως, μετά από ολιγόωρη παραμονή της στο Ελαφονήσι, πήρε τον δρόμο της επιστροφής για τον Κριό. Δεν έφτασε όμως πότε…

Οι ελληνικές Αρχές ειδοποιήθηκαν μόλις την περασμένη Τρίτη για την εξαφάνιση της Βιολέτ Γκιγκανό, οι γονείς της οποίας απευθύνθηκαν στις γαλλικές Αρχές όταν η κόρη τους δεν απαντούσε στα τηλεφωνήματά τους. Το πρωί της Τετάρτης στήθηκε μια γιγαντιαία επιχείρηση με τη συμμετοχή της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, της εθελοντικής ομάδας Πολιτικής Προστασίας Σελίνου, εθελοντών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από το Καστέλι και του Λιμενικού που διεξήγαγε έρευνες από θαλάσσης. Στην επιχείρηση πήρε μέρος και ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πηγή neakriti.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ