Καιρός στην Κρήτη: Τι να περιμένουμε την Κυριακή και την επόμενη εβδομάδα

Petite Perle 300×250

Ο καιρός έχει αρχίσει να αλλάζει και ο καύσωνας σιγά-σιγά υποχωρεί.

Ο μετεωρολόγος Μανώλης Λέκκας μίλησε στο creta24.gr για τον καιρό που θα έχουμε την Κυριακή αλλά και για την επόμενη εβδομάδα, που θα πέσει η θερμοκρασία.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Από το βράδυ της Παρασκευής αποχώρησε, και μάλιστα πολύ γρήγορα η θερμή αέρια μάζα που προκάλεσε τις υψηλές θερμοκρασίες.

Έτσι λοιπόν αποκαταστάθηκε ήδη ένα πολύ καλύτερο θερμοκρασιακό καθεστώς με θερμοκρασίες οι οποίες κατά τη διάρκεια της ημέρας θα έχουν καλοκαιρινό χαρακτήρα ενώ τις βραδινές ώρες επανέρχεται γενικά η δροσιά η οποία θα είναι ακόμα περισσότερη κυρίως για την ενδοχώρα και ορεινές περιοχές.

Οι άνεμοι εξασθένησαν με τη σειρά τους δίνοντας πιο ήπιες εντάσεις, διατηρώντας όμως γενικά τη δυτική τους διεύθυνση.

Για αύριο Κυριακή, αναμένεται να διατηρηθεί ο καιρός και πάλι, πάρα πολύ καλός, με ηλιοφάνεια. Προσοχή χρειάζεται όσον αφορά την ηλιακή ακτινοβολία γιατί η έκθεσή μας ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο είναι αρκετά προβληματική, μιας και η υπεριώδης ακτινοβολία κορυφώνεται πολύ νωρίς από το πρωί και μέχρι τις απογευματινές ώρες, χρειάζονται τα όποια μέτρα προστασίας.

Οι άνεμοι θα είναι γενικά ήπιοι, θα είναι από δυτικές διευθύνσεις με την ένταση να μην ξεπερνάει τα 2-3 μποφόρ τις πρωινές ώρες και προς το μεσημέρι τα 4 μποφόρ με εξαίρεση τις Νότιες περιοχές των Χανίων που εκεί η έντασή τους μπορεί πρόσκαιρα να φτάνει μέχρι και τα 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα ξεκινάει 20-22 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές του νησιού ενώ οι μέγιστες θα κορυφώνονται κοντά στους 30-32 βαθμούς Κελσίου.

Οι καλές καιρικές συνθήκες θα συνεχίζουν να διατηρούνται από βδομάδα. Η ένταση των ανέμων μόνο προς το μεσημέρι 3 και 4 μποφόρ, η θερμοκρασία θα είναι στα ίδια επίπεδα. Ενδεχομένως από την Τρίτη και κυρίως από την Πέμπτη αναμένεται ότι μπορεί να αρχίσει το βόρειο ρεύμα, το οποίο θα αποκαταστήσει καλύτερες θερμοκρασιακές συνθήκες όπου το θερμόμετρο υπάρχει περίπτωση να πέσει από τους 30 βαθμούς Κελσίου όμως στα νότια θα παραμείνει υψηλά.»

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ