Πανελλήνιες 2021: Την Παρασκευή ανακοινώνονται οι βαθμολογίες

Τελευταία Ενημέρωση:

Οι βαθμολογίες των υποψηφίων για τις Πανελλήνιες 2021 αναμένεται να ανακοινωθούν την Παρασκευή 9 Ιουλίου και στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας.

Τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών 2021 θα αναρτηθούν και στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας results.it.minedu.gov.gr.

Οι βαθμοί θα σταλούν με sms σε όσους έχουν κάνει αίτηση έως την Τρίτη 6 Ιουλίου στο smsresults.minedu.gov.gr. Οι εκτιμήσεις λένε ότι οι βαθμοί των υποψηφίων θα γίνουν γνωστοί περίπου στις 11:30 με 13:00 το μεσημέρι της 9ης Ιουλίου 2021.

Το πώς θα κινηθούν οι βάσεις εισαγωγής αποτελεί κάθε χρόνο μία δύσκολη εξίσωση που φέτος γίνεται ακόμα πιο πολύπλοκη με την θέσπιση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ) καθώς και τις επιπτώσεις της πανδημίας στους μαθητές.

Γενικά, οι βάσεις εισαγωγής θα εξαρτηθούν από τους εξής παράγοντες: Τις επιδόσεις των μαθητών, την διαμόρφωση της ΕΒΕ καθώς και τις προτιμήσεις των υποψηφίων που θα αποτυπωθούν μετά και την κατάθεση των Μηχανογραφικών Δελτίων.

Η Ελάχιστη Βάσης Εισαγωγής

Η Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ) ορίζεται ως ο μέσος όρος των επιδόσεων των όλων των υποψηφίων, σε κάθε επιστημονικό πεδίο και θα ανακοινωθεί αφού ολοκληρωθεί η βαθμολογία όλων των μαθημάτων.

Η θέσπιση της ΕΒΕ έρχεται να αντικαταστήσει την βάση του 10 και αυτόματα θα «ανεβάσει» αρκετές χιλιάδες μόρια τα πολύ χαμηλόβαθμα Τμήματα. Σημειώνεται ότι πέρυσι υπήρξε εισακτέος με μόλις 625 μόρια, ενώ οι δέκα «τελευταίες» σχολές με τις χαμηλότερες βάσεις ήταν κάτω από τα 3.000 μόρια.

Related Articles