Νίκος Αντωνακάκης: "θεός μας είναι ο Πολίτης"…

Petite Perle 300×250

Είναι  τέτοια η κατάσταση που αναγκάστηκε να καταφύγει σε δημόσια επιστολή ζητώντας από τους υπαλλήλους… να απαντούν επιτέλους στα τηλέφωνα των πολιτών!

Δεν είναι η μόνη περίπτωση οργανισμού που αλήθεια είναι πως στενάζει από υποστελέχωση όπως και πολλοί άλλοι. Δεν αφορά μόνο υπαλλήλους. Αφορά και ανώτερα και ανώτατα στελέχη και επικεφαλής διοικήσεων που αντιλαμβάνονται τους εαυτούς τους, όχι «υπηρέτες» των πολιτών αλλά «ιδιοκτήτες και αφεντικά» μιας δουλειάς που δεν τους ανήκει. Και δυστυχώς σε αρκετές περιπτώσεις αφορά και στελέχη γραφείων υπουργών.

Η κατάσταση δεν διαφέρει εν πολλοίς ούτε τοπικά. Υπηρεσιακά στελέχη, διευθυντές και επικεφαλής οργανισμών αν όχι στη πλειοψηφία τους ,σίγουρα αρκετοί από αυτούς αποφεύγουν να ανταποκριθούν στη στοιχειώδη υποχρέωση τους. Να εξυπηρετήσουν τον πολίτη.

Το πρόβλημα ασφαλώς δεν λύνεται με επιστολές, όπως αυτή του προέδρου του ΕΦΚΑ. Δεν λύνεται με ευχολόγια. Οι απλές αναφορές ενός διαπιστωμένου προβλήματος που δημοσιοποιείται και επικοινωνείτε τις περισσότερες φορές καταλήγει σε μία επικοινωνιακή στρακαστρούκα.

Όταν κανείς δεν απολογείται για συμπεριφορές και μια εδραιωμένη κουλτούρα που διατρέχουν οριζόντια πολλές υπηρεσίες, τότε το πρόβλημα όχι απλά δεν λύνεται αλλά θα διαιωνίζεται, και διαρκώς θα μεγιστοποιείται.

Όπως και η ταλαιπωρία των πολιτών.

Υ.Γ. Σε αυτά τα στελέχη των υπουργών που έχουν κατεβάσει τα τηλέφωνα από την ώρα που προσωρινώς βρέθηκαν στα υπουργεία θα τους θυμίσω μία παλιά κρητική ρήση:

«Καλοχαιρέτα τους πεζούς όταν καβαλικέψεις, για να σε χαιρετούν και αυτοί όταν θα ξεπεζέψεις.»

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ