Νίκος Ηγουμενίδης: Η προστασία της δημόσιας υγείας και το επιθυμητό τείχος ανοσίας δεν είναι επικοινωνιακές πανηγυρικές εκδηλώσεις

Petite Perle 300×250

Σχετικά με την σημερινή έναρξη εμβολιασμών σε περιοχές του Νομού Ηρακλείου με την κωδική ονομασία «Μήνυμα Ζωής-Γιορτή Ελευθερίας», ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

««Με πολύ μεγάλη καθυστέρηση και αφού πλέον έχουμε μπει στον Ιούλιο, η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας «θυμήθηκαν» ότι από το πρόγραμμα εμβολιασμού έχουν αποκλειστεί μια σειρά από περιοχές της χώρας.

Είναι ανάξιο σχολιασμού ότι η Κυβέρνηση για να κρύψει την ολιγωρία της φτάνει στο σημείο να «βαφτίσει» ως «απομακρυσμένες» ή «δυσπρόσιτες», περιοχές όπως π.χ. το Τυμπάκι στο Ηράκλειο όπου σήμερα «πανηγυρίζει» το Υπουργείο Υγείας ότι πραγματοποιείται ο 1ος «απομακρυσμένος» εμβολιασμός  – σε μια  περιοχή όπου και ήδη υπάρχει Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο και όπου η ίδια η 7η ΥΠΕ έχει ήδη εδώ και μήνες ανακοινώσει το Ιατρείο αυτό ως εμβολιαστικό κέντρο…

Στο σημερινό «αλαλούμ» του Υπουργείου Υγείας που από τη μία λέει «βγάλτε μάσκες» και μετά τα παίρνει πίσω, κανείς δεν ξεχνά και σήμερα τους ηλικιωμένους που από τη Βιάννο αναγκαζόντουσαν -δις μέσα στο μήνα- να τρέχουν για να εμβολιαστούν μέχρι την Χερσόνησο, ή από την Φαιστό στην πόλη του Ηρακλείου και ξανά πίσω.

Κανείς σήμερα δεν αναφέρει πόσα από τα 72 εμβολιαστικά κέντρα που αρχικά ανακοινώθηκαν τελικά λειτούργησαν, με ποιά ροή-ανταπόκριση πολιτών, αλλά και με βάση ποιό «χάρτη υγείας».

Φθάνει μάλιστα στο σημείο από χθες η Κυβέρνηση να καλεί τους ιδιώτες γιατρούς – και με αμοιβή ανά εμβόλιο – εκτός από το ιατρείο τους να συμβάλουν και στον κατ' οίκον εμβολιασμό. Απαξιώνοντας την  οργανωμένη ΠΦΥ, την εμπλοκή της τοπικής αυτοδιοίκησης και φυσικά του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» που γνωρίζει από πρώτο χέρι όσους ανθρώπους χρειάζονται πραγματικά βοήθεια.

Αντί λοιπόν η Κυβέρνηση να βαφτίζει περιοχές ως «απομακρυσμένες», ας φροντίσει οι οργανωμένοι μηχανισμοί του κράτους αθόρυβα και χωρίς «γιορτές» να φθάσουν έγκαιρα στα σπίτια όσων ανθρώπων ακόμη δεν έχουν εμβολιαστεί και να στηρίξει μια οργανωμένη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που αφορά το μέλλον της Δημόσιας Υγείας και που έχει ανάγκη ο τόπος.

Η προστασία της δημόσιας υγείας και το επιθυμητό τείχος ανοσίας απέναντι στην πανδημία απαιτεί ουσιαστικά μέτρα και όχι επικοινωνιακές πανηγυρικές εκδηλώσεις»».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ