«Είμαι καλούτσικα» λέει μέσα από τη ΜΕΘ ο 16χρονος μετά το χειρουργείο

Petite Perle 300×250

Σταθερή η κατάσταση του- "Έχουμε δρόμο μπροστά μας" αναφέρει στο cretapost ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ

Oμαλά εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του 16χρονου αγοριού έπειτα από τον σοβαρό τραυματισμό του, από βουτιά σε παραλία στα Φαλάσαρνα των Χανίων.

Όπως ανέφερε ο Διοικητής ου ΠΑΓΝΗ Γιώργος Χαλκιαδάκης, μιλώντας στο cretapost, νοσηλεύεται τη ΜΕΘ μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αφύπνισης του που ολοκληρώθηκε την Τρίτη.

Μακρύς ο δρόμος

Ο κ. Χαλκιαδάκης τόνισε ότι έχει επαφή με το περιβάλλον ενώ μάλιστα χθες συνομίλησαν με τον 16χρονο. Τον ρώτησα πως είναι, μου απάντησε καλούτσικα, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Χαλκιαδάκης, μιλώντας στο cretapost. Δήλωσε επίσης ότι ο δρόμος που έχει μπροστά τόσο το ανήλικο παιδί όσο και η οικογένεια του είναι μακρύς.

Το θετικό είναι ότι έχει σταθεροποιηθεί η αυχενική μοίρα ενώ θετικό είναι επίσης το γεγονός ότι προεγχειρητικά είχαν γίνει και δυσοίωνες προβλέψεις σε ότι αφορά την μετέπειτα κινητική αποκαταστάση του, όμως το χειρουργείο πήγε καλά και πλέον, η κατάσταση του θα εκτιμηθεί, προϊόντος του χρόνου, από τους γιατρούς που τον παρακολουθούν.

Τι είπε η μητέρα μετά το χειρουργείο του γιου της

Η μητέρα του 16χρονου που είδε το παιδί της για πρώτη φορά μετά το ατύχημα, μίλησε στην ΕΡΤ Χανίων. "Είδα – είπε – το παιδί στην εντατική, αλλά δεν μπορεί να μου μιλήσει λόγω της τραχειοστομίας. Επικοινωνήσαμε με τα χείλια, είναι καλά, έχει υπομονή και περιμένει να βγει από την εντατική. Μας είπαν ότι τις επόμενες ημέρες θα βγει και θα πάει σε θάλαμο».

«Έχει – συνέχισε – μια δυσκολία, θέλει να βγάλει ορισμένα πράγματα, έχει πάρα πολύ υπομονή, δύναμη και απλά συνεχίζουμε. Δεν μπήκα καν σε διαδικασία να τον ρωτήσω κάτι για τα πόδια του, του είπα ότι είμαι εδώ, ότι μένω κοντά, ότι μπαίνω λίγο γιατί είναι η ΜΕΘ και δεν μας αφήνουν, και οπότε μπορώ θα μπαίνω μέσα έστω και για λίγο.

Τον είδα καλά και με αυτό χάρηκα, χάρηκε και ο Νικόλας που με είδε, το μόνο που μπορούσε να μου πει είναι ότι πεινάει, να του δώσω φαγητό. Του είπα να κάνει λίγο υπομονή».

4141-696x415

Σύμφωνα με όσα τη μητέρα του 16χρονου, «το μεσημέρι (σ.σ χθες) μπήκε στην εντατική ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, του συστήθηκε και μου είπε ότι πέρασε καλό βράδυ. Η επέμβαση πήγε πολύ καλά, όμως μας είπαν πως έχουμε μεγάλο δρόμο μπροστά μας, η πορεία θα δείξει πως είναι τα δεδομένα για τον Νικόλα».

Ένα κύμα μείωσε τη στάθμη της θάλασσας τη στιγμή που ο νεαρός επιχείρησε τη βουτιά

Υπενθυμίζεται, πως ο 16χρονος υπεβλήθη σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση στην αυχενική μοίρα, η οποία σύμφωνα με τους γονείς του, πήγε καλά.

Όπως μετέδωσε ο Alpha, ένα κύμα μείωσε τη στάθμη της θάλασσας τη στιγμή που ο νεαρός επιχείρησε τη βουτιά. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να πέσει με το κεφάλι στην άμμο και να τραυματιστεί σοβαρά. Ένας Ρώσος τουρίστας και οι ναυαγοσώστες έσπευσαν στο σημείο και διαπίστωσαν ότι ο τραυματισμός ήταν σοβαρότατος.

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ