Συνεδριάζει σήμερα Τετάρτη η επιτροπή στο Υπουργείο Υγείας-Τα νέα μέτρα που εξετάζονται

 Συνεδριάζουν σήμερα Τετάρτη (07/07)   οι ειδικοί στο Υπουργείο Υγείας για να αξιολογήσουν τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα, που δημιουργεί και η μετάλλαξη «Δέλτα».

Τα μέτρα που φέρεται να έχουν στο τραπέζι αφορούν  συγκεκριμένες περιοχές και  θα έχουν τοπικό χαρακτήρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες  συζητείται η πρόταση για τοπικά lockdown όπου παρατηρείται μεγάλη αύξηση του ιικού φορτίου, αλλά και επαναφορά της μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους. Μέτρα όπως η επιστροφή του ωραρίου κυκλοφορίας τη νύχτα, ή η απαγόρευση ξανά της μουσικής σε εστίαση, μπαρ και καφέ, δεν φαίνεται να προωθούνται και για λόγους που έχουν σχέση με τον τουρισμό.  

Αλλαγές στη λειτουργία των χώρων εστίασης και διασκέδασης ανακοίνωσε σε έκτακτη ενημέρωση ο Νίκος Χαρδαλιάς. Έτσι από την Πέμπτη 8 Ιουλίου, οι χώροι εστίασης θα λειτουργούν μόνο με καθήμενους.  

Από την Πέμπτη 8 Ιουλίου:

Όλοι οι χώροι εστίασης θα λειτουργούν μόνο με καθήμενους και με τους κανόνες που έχει δώσει το υπουργείο Ανάπτυξης για να έχουμε μια ασφαλή και προστατευόμενη διασκέδαση.

Προσωρινή αναστολής δραστηριότητας από την πρώτη παράβαση και την αμέσως επόμενη ημέρα.

Πρόστιμο 2000 ευρώ και άμεση σφράγιση για μια εβδομάδα για επιχειρήσεις κάτω από 200 τμ

    Πρόστιμο 5000 ευρώ και άμεση σφράγιση για μια εβδομάδα για χώρους πάνω από 200τμ

    Υποτροπή 10.000 ευρώ και άμεση σφράγιση για 15 ημέρες

    Στην τρίτη παράβαση θα αφαιρείται η άδεια.

«Το έκτακτο αυτό μέτρο έχει σαν στόχο να περιορίσει τη μεταδοτικότητα του ιού στις νεότερες ηλικίες και να περάσουμε όλοι ένα πιο ασφαλές και κυρίως, ένα ελεύθερο καλοκαίρι», επισήμανε ο κ. Χαρδαλιάς.

φωτογραφία:in.gr

ΦΑΙΣΤΟΣ S/M ΜΑΝΙΑΔΗΣ

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ