Βίντεο – σοκ από την επίθεση του ψυχασθενή με μαχαίρι στου Ζωγράφου

Petite Perle 300×250

Βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση με μαχαίρι το πρωί της Τετάρτης στου Ζωγράφου ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Όπως φαίνεται στις εικόνες, ο 54χρονος δράστης φθάνει σε κατάσταση αμόκ έξω από έναν φούρνο και τραυματίζει τον ιδιοκτήτη. Το θύμα κείτεται στο έδαφος και ο δράστης συνεχίζει να τον χτυπά με τη ματσέτα. Ο φίλος του ιδιοκτήτη προσπαθεί να τον απομακρύνει και δέχεται και αυτός επίθεση. Ακολουθούν στιγμές τρόμου με τον δράστη να τραυματίζει άλλα τρία άτομα μεταξύ των οποίων και ένα παιδί.

Οι γείτονες κινητοποιούνται άμεσα. Τηλεφωνούν στην αστυνομία και στο σημείο σπεύδουν μέσα σε λίγα λεπτά δικυκλιστές της ΔΙ.ΑΣ. Τα πρώτα πληρώματα των αστυνομικών προσεγγίζουν τους τραυματίες και τους προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες. Λίγο αργότερα φθάνει και άλλη ομάδα της ΔΙ.ΑΣ., η οποία ακολουθεί το "αιματοβαμμένο δρομολόγιο" του δράστη. Φθάνει στο σπίτι του, όπου διαπιστώνει πως έχει κόψει τις φλέβες του με την ίδια ματσέτα και καλεί ασθενοφόρο.

Πολλά ερωτήματα προκαλεί το παρελθόν του δράστη. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που είχε διαφύγει από το Δαφνί λίγες μέρες μετά την εισαγωγή του, στις 12 Δεκεμβρίου του 2020.

Έτσι ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος μιλώντας στο Mega αναφέρθηκε σ' αυτό το γεγονός και έθεσε ερωτήματα σχετικά με τη δράση της αστυνομίας, καθώς, όπως διαπιστώθηκε, ο δράστης είχε επιστρέψει και ζούσε στο σπίτι του.

«Πράγματι, ο ασθενής αυτός έως τις 12 Δεκεμβρίου νοσηλευόταν στο Δαφνί, μέχρι που διέφυγε. Ήταν ακούσια νοσηλεία και το νοσοκομείο, ως όφειλε, έδωσε σήμα στην αστυνομία και εκείνη έπρεπε να αναζητήσει τον ασθενή και να τον επιστρέψει στο νοσοκομείο. Απορώ κι εγώ πραγματικά, αφού ο ασθενής ήταν στο σπίτι του πως η αστυνομία δεν τον έψαξε και δεν τον έφερε πίσω στο νοσοκομείο;», είπε ο κ. Γιαννάκος.

Ταυτόχρονα, υποστήριξε πως «οι ασθενείς θα πρέπει να παρακολουθούνται κατ' οίκον από κινητές ομάδες» και πως «δεν θα πρέπει να δώσουμε λάθος μήνυμα, καθώς πολλοί ψυχικά ασθενείς ζουν μεταξύ μας χωρίς να δημιουργούν κανένα απολύτως πρόβλημα».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ