Κορωνοϊός – Βρετανία: Χωρίς καραντίνα από τις 19 Ιουλίου οι πλήρως εμβολιασμένοι που επιστρέφουν από Ελλάδα

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Το επιβεβαίωσε ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς, μιλώντας στη βρετανική Βουλή – Διευκολύνονται τα ταξίδια στις «πορτοκαλί» χώρες της βρετανικής κυβέρνησης

Ο υπουργός μεταφορών της Βρετανίας, Γκραντ Σαπς, επιβεβαίωσε, μιλώντας στη Βουλή των Κοινοτήτων, πως «από τις 19 Ιουλίου, οι Βρετανοί πολίτες, που έχουν εμβολιαστεί πλήρως μέσω του βρετανικού εμβολιαστικού προγράμματος, θα μπορούν να επιστρέφουν από τα ταξίδια τους στην Αγγλία, χωρίς να μπαίνουν σε καραντίνα».

Σύμφωνα με τον Σαπς, αυτό θα ισχύει και για όσους επιστρέφουν από χώρες που βρίσκονται στη «λίστα συναγερμού», μεταξύ των οποίων βρίσκεται η Ελλάδα και άλλοι δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί.

Ο υπουργός Μεταφορών πρόσθεσε πως οι ταξιδιώτες αυτοί, θα πρέπει να κάνουν ένα τεστ τρεις μέρες πριν από την αναχώρησή τους και ένα τεστ PCR την ίδια ή πριν από τη δεύτερη ημέρα. Το συγκεκριμένο μέτρο τίθεται σε ισχύ 14 μέρες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιαστικού προγράμματος.

Ο Σαπς τόνισε ότι οι ταξιδιώτες θα είναι σε θέση να αποδείξουν ότι έχου εμβολιαστεί πλήρως μέσω του Covid Pass που παρέχεται από τα NHS

Ο υπουργός Μεταφορών πρόσθεσε ότι τα παιδιά ηλικίας κάτω των 18 ετών που επιστρέφουν από χώρες της «πορτοκαλί» λίστας δεν θα χρειαστεί να απομονωθούν κατά την επιστροφή τους ούτε να κάνουν τεστ κορωνοϊού την 8η ημέρα.

Ακόμη, είπε πως τα παιδιά ηλικίας μεταξύ πέντε και 10 ετών θα πρέπει να κάνουν μόνο μια δοκιμή δύο ημερών, ενώ τα τα παιδιά ηλικίας τεσσάρων και κάτω πρέπει να εξαιρούνται από όλες τις απαιτήσεις τεστ και απομόνωσης.

«Με τα νέα δεδομένα, οι άνθρωποι θα μπορούν να ταξιδεύουν για αναψυχή, για επαγγελματικούς λόγους και να ενωθούν ξανά με τις οικογένειές τους σε χώρες της πορτοκαλί λίστας» πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΘΕΜΑ

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...