Οι βραβευθέντες καθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Ηρακλείου (φωτ.)

Petite Perle 300×250

Τους εθελοντές καθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Ηρακλείου βράβευσε την περασμένη Παρασκευή η Αντιδημαρχία Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου, παρουσία του δημάρχου, Βασίλη Λαμπρινού, της αντιδημάρχου Παιδείας, Στέλλας Αρχοντάκη, του συντονιστή του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, Βαγγέλη Κουτουμάνου, και δεκάδων μαθητών, γονέων και φορέων.

Ο κ. Λαμπρινός στον σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε : «Σας ευχαριστούμε για την ανιδιοτελή προσφορά σας, που πολλές φορές αγγίζει τα όρια της αυταπάρνησης, και την βοήθεια προς τα παιδιά και τις οικογένειες τους. Ευχαριστώ και όσους συνέβαλαν ώστε το Φροντιστήριο για μία ακόμα χρονιά και μάλιστα στην δύσκολη συγκυρία του κορωνοιού, να συνεχίσει να προσφέρει στήριξη στους μαθητές του και ιδιαίτερα τον πρώην Αντιδήμαρχο Παιδείας Νίκο Αγγελάκη, τον συντονιστή του Φροντιστηρίου Βαγγέλη Κουτουμάνο και το μέλος του συντονιστικού Αμαλία Αντωνάκη».

Η σεμνή τελετή πραγματοποιήθηκε στον εξωτερικό χώρο του καφέ Μαρίνα με σκοπό να ευχαριστήσει όλους αυτούς τους αφανείς ήρωες που παρείχαν και εξακολουθούν να παρέχουν εθελοντικά και δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα σε παιδιά Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου και ΕΠΑΛ.

Όλη τη σχολική χρονιά 2020-2021, και κατά τη διάρκεια της καραντίνας, οι 51 καθηγητές από Ηράκλειο, Μοίρες, Χανιά, Αθήνα, Σέρρες, Θεσσαλονίκη, Άμφισσα, Τρίκαλα, Λάρισα και Γερμανία κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να μην στερηθεί κανένας μαθητής από τους 161 που συμμετείχαν το δικαίωμα στη γνώση. Αξίζει να αναφερθεί ότι τα μαθήματα έχουν βγει εκτός των τοιχών του Ηρακλείου και τα τμήματα απαρτιζόταν από μαθητές του Μαλεβιζίου, Χερσονήσου, Ανωγείων, Ρόδου, Αθήνας, Ιτέας, Άμφισσας και τέλος τη Γερμανίας.

Εκτός όμως από τους Έλληνες μαθητές, το πρόγραμμα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας ως ξένης τα μαθήματα παρακολούθησαν 42 προσφυγόπουλα, κάποια εκ των οποίων παρευρέθηκαν τη στιγμή της βράβευσης και είπαν το δικό τους ευχαριστώ στους καθηγητές τους, δίνοντας παράλληλα μία μεγάλη αγκαλιά.

Από τα ελληνικά στα ξενόγλωσσα και στα πτυχία!

Μέσα από 106 εβδομαδιαίες διδακτικές ώρες, οι εθελοντές καθηγητές εκτός των ελληνικών μαθημάτων παρείχαν και μαθήματα Αγγλικών και Γερμανικών.

Μάλιστα, οι μαθητές που παρακολουθούν τα ξενόγλωσσα μαθήματα, φτάνουν σε επίπεδο Lower, ενώ στα Γερμανικά στο επίπεδο B1 Γκαίτε. Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί ότι η καθηγήτρια της Γερμανικής γλώσσας διδάσκει διαδικτυακά από τη Γερμανία και οι μαθητές του τμήματος θα δώσουν εξετάσεις για το δίπλωμα Β1 τον ερχόμενο Οκτώβρη, ενώ έχει ξεκινήσει ήδη το νέο τμήμα Γερμανικών.

Σημαντική επίσης ήταν η στήριξη των τελειόφοιτων φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης που ανέλαβαν τους μαθητές του Γυμνασίου, αλλά και η βοήθεια εθελοντή ψυχολόγου που παρείχε δωρεάν συνεδρίες σε παιδιά που αντιμετώπιζαν μαθησιακό στρες.

Επίσης, το έργο του Κοινωνικού Φροντιστηρίου σύνδραμε και η εθελοντική ομάδα ψυχολόγων «ΜΙΛΗΣΕ ΜΟΥ» με έδρα την Αθήνα που στήριζε κατά την διάρκεια της καραντίνας οικογένειες που αντιμετώπιζαν διάφορα ψυχολογικά προβλήματα.

Παράλληλα, αξίζει να τονιστεί ότι υπάρχει και επαγγελματίας προπονητής που προσέφερε δωρεάν προπονήσεις σε μαθητές που εξετάζονται σε αθλήματα ως ειδικά μαθήματα.

Δυναμικά για τη νέα σχολική χρονιά

Από τώρα σχεδιάζεται το πρόγραμμα για τη νέα σχολική χρονιά, έτσι ώστε τον Σεπτέμβρη να είναι όλα έτοιμα για παλιούς και νέους μαθητές.
Όπως επισημαίνει στη "Φωνή του Μαλεβιζίου" ο συντονιστής του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Ηρακλείου, Βαγγέλης Κουτουμάνος, «εκτός από τα δια ζώσης μαθήματα στο 6ο ΓΕΛ στα Καμίνια και στο 2ο ΕΠΑΛ στην Κηπούπολη, θα πρέπει να συνεχιστούν και πολλά διαδικτυακά. Για τον λόγο αυτό προσπαθούμε να δημιουργήσουμε υβριδικά τμήματα όπου καθηγητές ή μαθητές θα βρίσκονται στην τάξη είτε με φυσική παρουσία είτε online».

Να σημειώσουμε ότι αυτή τη στιγμή 45 μαθητές Β' και Γ' Λυκείου και 21 καθηγητές συμμετέχουν στα θερινά τμήματα με σκοπό την προετοιμασία των μαθητών για τις Πανελλαδικές εξετάσεις, ενώ συνεχίζονται και το καλοκαίρι τα μαθήματα της Ελληνικής γλώσσας ως ξένης σε 30 παιδιά προσφύγων.

Κλείνοντας ο κ. Κουτουμάνος απευθύνει το δικό του ευχαριστώ σε όλους τους εθελοντές καθηγητές και «στο Δήμαρχο Ηρακλείου κύριο Βασίλη Λαμπρινό για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου και μου ανέθεσε το τιμόνι μιας τόσο σημαντικής δράσης».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ