Με τον Περιφερειάρχη Κρήτης συναντήθηκε Αντιπροσωπεία του ΚΙΝΑΛ

by ELENH STATHOGLOU

Τελευταία Ενημέρωση:

Αντιπροσωπεία του Κινήματος Αλλαγής αποτελούμενο από τον Βουλευτή Βασίλη Κεγκέρογλου, τον Γραμματέα Ν.Ε. Αντώνη Ζαχαριουδάκη, τον υπεύθυνο οργανωτικού της Ν.Ε. Μιχάλη Φακουρέλη και τον Υπεύθ. Επιμελητηρίων Παύλο Σκουλά , επισκέφθηκε σήμερα την Περιφέρεια Κρήτης και συναντήθηκε με τον Περιφρειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη.

Σε σχετική ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ αναφέρεται :

Εκ μέρους του κ. Περιφερειάρχη έγινε ενημέρωση για την πορεία των μεγάλων αναπτυξιακών έργων, καθώς και για «δευτερευούσης» σημασίας αναπτυξιακά έργα αλλά ιδιαίτερα σημαντικά για τις τοπικές κοινωνίες και τον ίδιο προσωπικά, καθώς και για προβλήματα που προκύπτουν και σε ορισμένες περιπτώσεις δημιουργούν χρονικές καθυστερήσεις. Ιδιαίτερα αναφορά έγινε για τον σχεδιασμό της Περιφερείας για τα αντιπλημμυρικά και προστασίας από τις πυρκαγιές έργα καθώς και για την προσπάθεια επέκτασης των προγραμμάτων που διαχειρίζονται από την Περιφέρεια και αφορούν την οικονομική στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Επίσης έγινε εκτεταμένη συζήτηση και για την ενεργειακή διασύνδεση της Κρήτης.

Το κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής από την πλευρά του, ενημέρωσε για την πρωτοβουλία που πήρε η Πρόεδρος Φώφη Γεννηματά , για τον εντατικοποίηση του εμβολιαστικού προγράμματος, για την πρόταση μας για χρηματοδότηση μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης σε συνδυασμό με το νέο ΕΣΠΑ όλων των αναπτυξιακών έργων όπως, το οδικό σύστημα Κρήτης με αιχμή τον Βόρειο Οδικό Άξονα, η προστασία και αξιοποίηση του περιβάλλοντος της Κρήτης με αναβάθμιση των υποδομών αντιπλημμυρικής,  θωράκιση προστασίας ακτών,  διαχείρισης απορριμμάτων, στερεών και υγρών αποβλήτων, εγγειοβελτιωτικών έργων.

Η  αξιοποίηση της έκτασης και των εγκαταστάσεων του σημερινού Αεροδρομίου στην Αλικαρνασσό του Δήμου Ηρακλείου  και την προετοιμασία της βιώσιμης  ανάπτυξης της περιοχής του νέου Α/Δ με όλα τα αναγκαία συνοδά έργα.

Η ολοκλήρωση του χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού και η άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων  που σχετίζονται με τους δασικούς χάρτες και το κτηματολόγιο και σχετίζονται με την ιδιαιτερότητα του ιδιοκτησιακού στην Κρήτη.

Για την ολοκληρωμένη πρόταση μας , Πράσινο Κοινωνικό Συμβόλαιο , που παρουσιάστηκε και προ ημερών σε εκδήλωση μας στο Ηράκλειο που θέτει στόχο, της Ισόρροπης Βιώσιμης ανάπτυξης την παραγωγή στον τόπο μας και επενδύσεις που δίνουν ελληνική προστιθέμενη αξία και δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας.

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...