Πανελλήνιες 2021: Η Μαρία Στρατάκη από το Ηράκλειο αρίστευσε με 19.039 μόρια

Petite Perle 300×250

Τα συναισθήματα και οι πρώτες σκέψεις της, ελάχιστη ώρα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων

Δάκρυα συγκίνησης και χαμόγελα τεράστιας ανακούφισης. Είδε τους κόπους της να ανταμείβονται με τον καλύτερο τρόπο και τις προσπάθειες της σίγουρα να μην πηγαίνουν χαμένες.

Ο λόγος για την Μαρία Στρατάκη, μαθήτρια Τρίτης Λυκείου στο ΓΕΛ Αλικαρνασσού του νομού Ηρακλείου, η οποία, μέσα στην πρωτόγνωρη κατάσταση που βίωσε και βιώνει η κοινωνία λόγω του COVID-19 και της καραντίνας, κατάφερε να γράψει άριστα στις Πανελλήνιες εξετάσεις συγκεντρώνοντας 19.039 μόρια.

Η  ίδια, ελάχιστη ώρα, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων μίλησε για τους στόχους και τα όνειρα από εδώ και στο εξής.

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη για το αποτέλεσμα με δεδομένο ότι ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά λόγω των συνθηκών με την πανδημία. Ωστόσο η υπομονή, η επιμονή και η αισιοδοξία μου, ήταν τα βασικά μου εφόδια όλο αυτό το διάστημα. Ένα τεράστιο ευχαριστώ στους γονείς μου και τα αδέρφια μου, οι οποίοι ήταν και είναι το στήριγμά μου».

Η Μαρία δεν παραλείπει να απευθύνει και το δικό της ευχαριστώ στους καθηγητές που την στήριξαν όλο αυτό το διάστημα.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους καθηγητές που ήταν στο πλευρό μου όλο αυτό το διάστημα . Πίστεψαν σε εμένα και μου έδωσαν δύναμη για αυτόν τον αγώνα, χωρίς αυτούς δεν θα είχαν ευοδωθεί οι προσπάθειες μου».

Η τελειόφοιτη μαθήτρια, κλείνοντας, στέλνει το δικό της μήνυμα στους μαθητές που θα διαγωνιστούν τις επόμενες χρονιές.

«Αυτό που κρατάω και θα ήθελα να πω και στους μαθητές που θα δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις τις επόμενες χρονιές, είναι το γεγονός ότι αν προσπαθείς για κάτι μεθοδικά και συστηματικά μπορείς να τα καταφέρεις. Η στοχοθεσία και  η μεθοδικότητα είναι αυτά  που θα βοηθήσουν να πέτυχουν τα όνειρα τους».

Πλέον το «κέντρο βάρους» για τη Μαρία, πέφτει στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου, με πρώτη της επιλογή την Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων Θεσσαλονίκης.

neakriti.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ