Στον εισαγγελέα ο οδηγός που παρέσυρε και σκότωσε την 7χρονη στη Νίκαια

Petite Perle 300×250

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε το πρωί της Παρασκευής ο οδηγός του φορτηγού που παρέσυρε και σκότωσε την 7χρονη Παναγιώτα στη Νίκαια το απόγευμα της Πέμπτης.

Χωρίς να πει κουβέντα πέρασε την είσοδο των δικαστηρίων του Πειραιά. Κρατούνταν στο αστυνομικό τμήμα Κορυδαλλού μετά το τραγικό δυστύχημα.

Την ίδια ώρα, οι αξιωματικοί της τροχαίας Κορυδαλλού έχουν αναλάβει να δουν μέσα από υλικό που έχουν συλλέξει από κάμερες ασφαλείας κάτω από ποιες συνθήκες έγινε η τραγωδία.

Το χρονικό της φρικτής τραγωδίας

Το δυστύχημα με θύμα την 7χρονη σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Γρηγορίου Λαμπράκη και Κουταΐση στη Νίκαια.

Ο χρόνος σταμάτησε όταν η άτυχη 7χρονη που ήταν μαζί με τη θεία της και τη μεγαλύτερη ξαδέλφη της, κατέβηκαν από το πούλμαν για να περάσουν απέναντι.

Όπως φαίνεται σε βίντεο-ντοκουμέντο, η γυναίκα με τα δύο κοριτσάκια κάθισαν για μερικά δευτερόλεπτα πάνω στη διάβαση και φαίνονται να διστάζουν να περάσουν απέναντι.

Εκείνη τη στιγμή στην αριστερή πλευρά της λεωφόρου που είναι άδεια πλησιάζει ένα κόκκινο φορτηγό. Ο οδηγός του χωματουργικού έχει στα δεξιά μπροστά του ένα άλλο λευκό φορτηγό. Πλησιάζει και σταματάει στο φανάρι για να στρίψει αριστερά.

Ακριβώς εκείνη τη στιγμή η γυναίκα κινείται βιαστικά στη διάβαση για να περάσει απέναντι. Κρατάει σφιχτά από το χέρι της την εφτάχρονη ανιψιά της και πίσω ακολουθεί η 12χρονη κόρη της, όταν ξαφνικά ακούστηκαν ουρλιαχτά με τα δύο κοριτσάκια να βρίσκονται κάτω από τις ρόδες του χωματουργικού.

Η 7χρονη Παναγιώτα βρήκε τραγικό θάνατο ενώ η 12χρονη ξαδέρφη της νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία και σύμφωνα με τους γιατρούς έχει διαφύγει τον κίνδυνο, ενώ υπεβλήθη σε επέμβαση στη λεκάνη αργά χτες το απόγευμα.

Ο πατέρας διασταυρώθηκε με το ασθενοφόρο του παιδιού του χωρίς να το ξέρει

Συγκλονισμένος ο πατέρας της 7χρονης, λίγες ώρες μετά το τραγικό συμβάν κατήγγειλε ότι το δυστύχημα έγινε όταν ο οδηγός του φορτηγού παραβίασε το κόκκινο.

«Αυτή η τιμωρία -έχασα το 2019 τον αδελφό μου, το 2021 την πεθερά μου- είναι η μεγαλύτερη τιμωρία που μπορεί να έχει ένας πατέρας, μια οικογένεια. Επαγγελματίας άνθρωπος, παραβίασε το κόκκινο και σκότωσε μια ψυχούλα, το αγγελάκι μου, που είχα όνειρα γι' αυτήν. Η ανιψιά μου χαροπαλεύει».

Ο χαροκαμένος πατέρας εξέφρασε την επιθυμία του να δωρίσει τα όργανα της κόρης του, ενώ εξέφρασε την οργή του για τον οδηγό του φορτηγού.

Δεν ξέρω τι να πω. Να μην ξαναγίνει. Αλλά ξαναγίνονται. Είναι επικίνδυνοι, δεν υπάρχει Παιδεία, ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα ζήσω αυτό το πράγμα» σημείωσε.

Τραγική ειρωνεία, όπως ο ίδιος ανέφερε, ότι μόλις πληροφορήθηκε ότι το παιδί του «έφυγε» από τη ζωή σε τροχαίο, αμέσως έτρεξε στο σημείο. Στο δρόμο, λίγο πριν φτάσει κι ανεβαίνοντας τη Γρηγορίου Λαμπράκη, είδε στην αντίθετη κατεύθυνση ένα ασθενοφόρο. Παρακαλούσε, όπως ο ίδιος είπε να μην ήταν μέσα στο όχημα του ΕΚΑΒ το παιδί του. Δυστυχώς, όμως ήταν η 7χρονη κόρη του που μεταφερόταν στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ