Προειδοποίηση από τη Γαλλία για ταξίδια στην Ισπανία και την Πορτογαλία

Petite Perle 300×250

Ο Γάλλος υπουργός ευρωπαϊκών υποθέσεων, Clement Beaune, έστειλε «μήνυμα για προσοχή», συμβουλεύοντας όσους δεν έχουν κάνει ακόμη κρατήσεις να πάνε σε άλλα μέρη ή να κάνουν τις διακοπές τους στη Γαλλία.

H μετάλλαξη Δέλτα του κορωνοϊού κάνει όλο και πιο αβέβαιες τις προοπτικές για τον τουρισμό στην Ευρώπη.

Η Γαλλία προειδοποίησε σήμερα τους πολίτες της να μην κάνουν διακοπές στην Ισπανία και την Πορτογαλία, μία ακόμη ένδειξη ότι η καλοκαιρινή τουριστική περίοδος μπορεί να εξελιχθεί πολύ διαφορετικά από ό,τι αναμενόταν.

Με δεκάδες χιλιάδες Γάλλους να βρίσκονται ήδη σε τροχιά διακοπών, ο υπουργός ευρωπαϊκών υποθέσεων, Clement Beaune, έστειλε «μήνυμα για προσοχή», συμβουλεύοντας όσους δεν έχουν κάνει ακόμη κρατήσεις να πάνε σε άλλα μέρη ή να κάνουν τις διακοπές τους στη Γαλλία.

«Η κατάσταση είναι πολύ ανησυχητική, ιδιαίτερα στην Πορτογαλία», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός στην κρατική τηλεόραση.  Η κυβέρνηση θα συζητήσει την κατάσταση τη Δευτέρα και μπορεί να λάβει μέτρα, όπως συνοριακούς ελέγχους και κατά τόπους περιορισμούς, για να αποτρέψει την εξάπλωση του ιού.  

Η πίεση που ασκεί η μετάλλαξη Δέλτα και η αύξηση των κρουσμάτων βάζουν εμπόδια στα ταξίδια, με ορισμένες χώρες να καθυστερούν την άρση των περιορισμών ή και να επιβάλλουν νέους σε ορισμένες περιοχές.

Υψηλότερο ποσοστό κρουσμάτων στην ΕΕ

Η Ισπανία και η Γαλλία έχουν το υψηλότερο ποσοστό κρουσμάτων στην Ευρώπη μετά την Κύπρο τις τελευταίες 14 ημέρες, σύμφωνα με στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων. Η προειδοποίηση του Beaune μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την εύθραυστη ανάκαμψη των οικονομιών τους καθώς και οι δύο χώρες είναι ιδιαίτερα εξαρτημένες από τον πληθωρισμό.

Στη Βρετανία έχουν εκτιναχθεί τα κρούσματα της COVID, αλλά η κυβέρνησή της προωθεί το σχέδιό της για το άνοιγμα της οικονομίας.

Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ταξιδιών: Ο τουρισμός θα συνεχίσει να αποκτά δυναμική

Σε χθεσινή έκθεσή της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκανε έκκληση για επιτάχυνση των εμβολιασμών, αναφέροντας ότι οι κίνδυνοι από την εξάπλωση των μεταλλάξεων «υπογραμμίζουν τη σημασία της περαιτέρω αύξησης του ρυθμού».

Ωστόσο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ταξιδιών, που αποτελεί μία ένωση εθνικών Οργανισμών Τουρισμού, αναμένει ότι η ταξιδιωτική δραστηριότητα θα συνεχίσει να αποκτά δυναμική καθώς πλησιάζουμε στην κορύφωση της τουριστικής σεζόν χάρη στην αύξηση των εμβολιασμών και την περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών. «Η Ευρώπη διαχειρίζεται τώρα καλά τους κινδύνους από την COVID τόσο για τους ημεδαπούς όσο και για τους από καιρό αναμενόμενους ταξιδιώτες μας», δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής, σε ανακοίνωσή τους. «Γι' αυτό πιστεύουμε ότι είναι δυνατά τα ασφαλή ταξίδια αυτό το καλοκαίρι», πρόσθεσε.

Εν τω μεταξύ, οι Βρετανοί ταξιδιώτες που έχουν εμβολιαστεί πλήρως δεν θα είναι υποχρεωμένοι να μπαίνουν σε καραντίνα κατά την επιστροφή τους στη χώρα από χώρες μέτριου κινδύνου, που βρίσκονται στην πορτοκαλί λίστα, σύμφωνα με το σχέδιο που οι ειδικοί αναμένουν να τεθεί σε ισχύ αυτό τον μήνα.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ