Ο εορτασμός της Αγίας Όλγας στο Γάζι

Petite Perle 300×250

Πλήθος πιστών από την ευρύτερη περιοχή του Γαζίου, παρακολούθησαν χθες και σήμερα, ανημέρα της εορτής της Αγίας Όλγας, το Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, την εκκλησία που βρίσκεται στον Αλμυρό.

Χοροστάτησε ο εφημέριος της Ενορίας Γαζίου πατήρ-Ευάγγελος Παπουτσάκης, ενώ μαζί του ήταν και ο εφημέριος του Ναού της Παναγίας στην Αμμουδάρα πατήρ-Χαράλαμπος Μαυρίδης.

Πρόκειται για εκκλησία , που κατασκευάστηκε με τη χρηματοδότηση του Κώστα Στρατάκης, στη μνήμη της γυναίκας του Όλγας το γένος Χατζηδάκη που έχασε, πριν μερικά χρόνια και στη συνέχεια δόθηκε στην Ενορία Γαζίου.  

Ο κ. Κώστας Στρατάκης, μαζί με το γιο του Σήφη.

Αυτό το καλαίσθητο πετρόχτιστο εκκλησάκι,  που είναι αφιερωμένο στην Αγία Όλγα είναι το μοναδικό στην ευρύτερη περιοχή και ίσως από τα  ελάχιστα της Κρήτης.

Οι εργασίες κατασκευής του, ολοκληρώθηκαν το 2016, και πέρσι η  εκκλησία λειτουργήθηκε για πρώτη φορά.

Ο κ. Κώστας Στρατάκης με το γιο του Σήφη παρακολούθησαν τον Εσπερινό και τη Θεία Λειτουργεία υποδεχόμενοι τους πιστούς φροντίζοντας και την τελευταία λεπτομέρεια.

Οι πιστοί έφταναν με τους άρτους και προσκυνούσαν την εικόνα, ανάβοντας το κερί τους, ενώ έγινε και περιφορά της εικόνας της Οσίας Όλγας πέριξ του Ναού.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ