Σεισμός 4,3 Ρίχτερ στη Θήβα ακολούθησαν δεκάδες μικροσεισμοί

Petite Perle 300×250

Σεισμική δόνηση 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 03:00 σε απόσταση 2 χιλιομέτρων βορειοανατολικά της Θήβας, ενώ στην ευρύτερη περιοχή είχαν καταγραφεί πολλαπλοί μικροσεισμοί. 

Καθησυχαστικός φάνηκε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας ερωτηθείς σχετικά τον σεισμό.

Συνολικά, στην περιοχή έχουν σημειωθεί από το Σάββατο το πρωί τουλάχιστον 30 μικροσεισμοί.

Ο κ. Λέκκας δήλωσε σήμερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Παρακολουθούμε το φαινόμενο. Προέρχεται από τα ρήγματα της περιοχής. Κάτι παρόμοιο είχαμε και πριν από έξι μήνες, αλλά δεν ανησυχούμε».

«Αυτή η ομοβροντία σεισμών συμβαίνει και έχει συμβεί και στο παρελθόν. Είναι ασυνήθιστο φαινόμενο» σχολίαζε πριν τον τελευταίο σεισμό, επισημαίνοντας ότι το ρήγμα της Θήβας είναι σε μία έξαρση και παρακολουθείται η εξέλιξή του. «Θα λέγαμε ότι είναι σμήνος μικροσεισμών». χαρακτηριστικά.

Την επαναλαμβανόμενη σεισμική έξαρση στην περιοχή επιβεβαίωσε και ο Διευθυντής Ερευνών στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Αθάνασιος Γκανάς. Όπως επισήμανε, η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν έχει καμία σχέση με την σεισμική ακολουθία του Δεκεμβρίου του 2020 στο χωριό Καλλιθέα με μέγεθος τότε 4,6 Ρίχτερ.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ