Βρετανία: Έκαναν λάθος διάγνωση και της αφαίρεσαν το στήθος

Petite Perle 300×250

Μια απίστευτη ιστορία είδε το φως της δημοσιότητας και έχει προκαλέσει σοκ στη Βρετανία. Έκαναν λάθος διάγνωση σε ασθενή και της αφαίρεσαν το στήθος.

Η Brenda Young ακόμη δεν μπορεί να ξεπεράσει το σοκ που υπέστη και το οποίο την έχει κάνει να χάσει εντελώς την εμπιστοσύνη της στους γιατρούς.

Η 65χρονη νοσοκόμα, η οποία έχει οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του μαστού, πήγε για έναν έλεγχο ρουτίνας στο Νοσοκομείο Barnsley στις 3 Φεβρουαρίου πέρυσι, το 2020. Διαγνώστηκε με καρκίνο στο δεξί της στήθος μετά από βιοψία και υπέστη μαστεκτομή στις 26 Φεβρουαρίου.

Ωστόσο η ιστολογική εξέταση έδειξε ότι τελικά δεν είχε καρκίνο, κάτι που στη συνέχεια επιβεβαίωσε άλλη ιατρική ομάδα, που μελέτησε τα δείγματα.

"Ήμουν συντετριμμένη και εξαιρετικά ανήσυχη, όταν έμαθα τη διάγνωση. Αν και είμαι νοσοκόμα η ίδια και εργάζομαι σε νοσοκομείο, τίποτα δεν σε προετοιμάζει για την είδηση ότι έχεις καρκίνο", αναφέρει η ασθενής.

Οι χειρουργοί προχώρησαν σε μαστεκτομή λίγες μέρες μετά, αλλά στη συνέχεια την ενημέρωσαν ότι τα δείγματα, που ελήφθησαν, έδειξαν ότι δεν είχε καρκίνο του μαστού.

Συνέπεσε η πανδημία

Σοκαρίστηκε, θύμωσε, απελπίστηκε. Ένιωσε το άδικο να την πνίγει. Αλλά ήταν αργά… Το ακόμη πιο εξοργιστικό ήταν ότι, πριν το νοσοκομείο προχωρήσει στη μαστεκτομή, ο επικεφαλής χειρουργός δεν πήρε μια δεύτερη γνώμη, δεν συζήτησε το περιστατικό με κάποιον συνάδελφό του. Ήταν βέβαιος ότι ήταν καρκίνος του μαστού.

Η ταλαιπωρία της 65χρονης, όμως, δεν τελείωσε εκεί. Αναγκάστηκε να περιμένει μέχρι τις 16 Νοεμβρίου 2020, δηλαδή περίπου για οκτώ μήνες, για να υποβληθεί σε επανορθωτική χειρουργική επέμβαση, καθώς, στο μεταξύ, είχε ξεκινήσει η επέλαση της COVID-19.

"Κατά τη διάρκεια όλης αυτής της περιόδου έπρεπε να ζήσω με ένα στήθος, κάτι που με έκανε να νιώθω εξαιρετικά άβολα. Ήμουν απογοητευμένη, που είχα υποστεί μαστεκτομή κι έπρεπε να περιμένω τόσο πολύ για το δεύτερο χειρουργείο, αυτό της αποκατάστασης. Αναγκάστηκα να επιστρέψω στη δουλειά και προσπαθούσα να κρύψω τον τραυματισμό μου και τον αντίκτυπο που είχε σε μένα, στους ασθενείς που φρόντιζα", λέει η 65χρονη νοσοκόμα.

Και προσθέτει: "Έπρεπε να περάσω το πρώτο lockdown μόνη μου, μακριά από οικογένεια και φίλους, μακριά από οποιαδήποτε υποστήριξη. Ήταν απίστευτα δύσκολο".

Σε επιστολή του προς την ασθενή το νοσοκομείο απολογείται για το περιστατικό ενώ η 65χρονη νοσοκόμα έχει κινηθεί νομικά εναντίον του.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ