Διάγγελμα Μητσοτάκη για υποχρεωτικό εμβολιασμό

Petite Perle 300×250

Εντός της ημέρας αναμένεται να γίνουν οι ανακοινώσεις της Πολιτείας για την επέκταση της εμβολιαστικής διαδικασίας για τις ηλικίες 15-17 ετών.

Όπως είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, οι ανακοινώσεις θα γίνουν εντός της ημέρας, ενώ μέχρι αύριο Τρίτη o πρωθυπουργός θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της κυβέρνησης που αφορούν την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε συγκεκριμένα πεδία και επαγγελματικές ομάδες, καθώς και το πλαίσιο λειτουργίας των κλειστών χώρων από το τέλος αυτής της εβδομάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εφόσον επιλεγεί ένα διάγγελμα, δεν θα μιλήσει μόνο για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, αλλά για τη γενικότερη σημασία του εμβολιασμού την ώρα που η μετάλλαξη Δέλτα έχει προκαλέσει εκτίναξη κρουσμάτων στη χώρα μας.

Προχωρώντας στη συνέχεια στα νεότερα για την πανδημία, είπε πως η νέα μετάλλαξη έχει επιφέρει αύξηση στα κρούστα και στη χώρα μας, ιδιαίτερα στις νεότερες ηλικίες, επισημαίνοντας ότι οι εμβολιασμένοι προστατεύονται και σπάνια χρειάζονται νοσηλεία.

Από τη περασμένη Πέμπτη το 70% των πολιτών από 60 ετών και άνω είναι πλέον πλήρως εμβολιασμένοι.

Το 61% των νέων κρουσμάτων εντοπίστηκε μετά από αυτοδιαγνωστικά τεστ, πρόσθεσε.

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ