Η πρώτη προγραμματική σύμβαση του Αναπτυξιακού Οργανισμού ΔΑΙΔΑΛΟΣ ΑΕ

Petite Perle 300×250

Υπογράφθηκε με τον Δ. Αγίου Βασιλείου

Ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης υπέγραψε σήμερα προγραμματική σύμβαση του με τον Πρόεδρο του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΔΑΙΔΑΛΟΣ ΑΕ κύριο Κωνσταντίνο Φασουλάκη με σκοπό την τεχνική και διοικητική υποστήριξη του Δήμου με την διάθεση έκτακτου επιστημονικού προσωπικού ειδικότητας Μηχανικών για τα έργα

«ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ» ΚΑΙ «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΕ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΓΗ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΙΣ».

Η εταιρεία ΔΑΙΔΑΛΟΣ ΑΕ ιδρύθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης και δέκα Δήμους αξιοποιώντας δυνατότητες της νομοθεσία  για την ίδρυση Αναπτυξιακών Οργανισμών για την στήριξη των Δήμων που θέλουν να κάνουν έργα αλλά δεν έχουν τεχνικές υπηρεσίες ή αντιμετωπίζουν έλλειψη προσωπικού. Η συγκεκριμένη προγραμματική ήταν η πρώτη σύμβαση που υπέγραψε η νέα εταιρεία με Δήμο και έχει στόχο την έγκαιρη υλοποίηση των παραπάνω έργων.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης ο Δήμαρχος Γιάννης Ταταράκης δήλωσε σχετικά:

«Ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης Κρήτης «ΔΑΙΔΑΛΟΣ ΑΕ» αναμένεται να συμβάλλει καθοριστικά στην τοπική ανάπτυξη, παρέχοντας  τεχνική, συμβουλευτική και διοικητική υποστήριξη και ενισχύοντας το ποσοστό απορρόφηση των διαθέσιμων ευρωπαϊκών ή εθνικών πόρων.

Στον Δήμο μας εκτελούνται δεκάδες έργα με υποστελεχομένη την τεχνική μας υπηρεσία και το προσωπικό να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια δίνοντας ένα καθημερινό αγώνα ώστε να ανταπεξέλθει στο δημοτικό έργο. Η συγκεκριμένη προγραμματική και η υπόλοιπες που θα ακολουθήσουν θα ανακουφίσουν τις υπηρεσίες μας.

Είμαστε ο πρώτος Δήμος της Κρήτης που αξιοποιεί αυτό το νέο  αναπτυξιακό εργαλείο και ευχαριστώ θερμά τον Πρόεδρο της Δαίδαλος ΑΕ Κωνσταντίνο Φασουλάκη και τον Προϊστάμενο της  Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Δαίδαλος Α.Ε. Ευάγγελο Κουτάντο για τις προσπάθειες που κατέβαλαν προκειμένου η εν λόγο Προγραμματική να συνταχθεί και να προχωρήσει σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα διευκολύνοντας το Δήμο στην υλοποίηση των έργων και την απορρόφηση των πόρων.»

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ