ΗΠΑ: Ελικόπτερο πέταξε χιλιάδες ψάρια στις λίμνες της Γιούτα για να αποκαταστήσει τον πληθυσμό τους

Petite Perle 300×250

Ελικόπτερο πέταξε πάνω από λίμνες της Γιούτα, απελευθερώνοντας από αέρος χιλιάδες ψάρια στο νερό, με σκοπό την αποκατάσταση του αριθμού τους και της ισορροπίας του οικοσυστήματος.

Η ρίψη των γόνων στις λίμνες καταγράφηκε σ' ένα εντυπωσιακό βίντεο, το οποίο κοινοποιήθηκε στο Facebook από το Τμήμα Άγριας Ζωής της Γιούτα. Σύμφωνα με την λεζάντα της ανάρτησης, στις λίμνες ρίφθηκαν συνολικά 35.000 νεαρά ψάρια, μεγέθους 2,5 με 7 εκατοστών, τα οποία μπόρεσαν, ακριβώς λόγω του μικρού τους μεγέθους, να κολυμπήσουν στα νερά «αργά και ήσυχα», παρά την απότομη ρίψη τους από μεγάλο ύψος.

Τα ψάρια πετάχτηκαν στην λίμνη μαζί με εκατοντάδες λίτρα νερού, ώστε να μην υποστούν σοκ όσο βρίσκονταν στον αέρα και να μπορέσουν να επιβιώσουν. Οι ειδικοί έκριναν πως η από αέρος μεταφορά και ρίψη τους στις λίμνες είναι περισσότερο ενδεδειγμένη μέθοδος, σε σχέση με την μεταφορά τους στην στεριά.

ψάρια

Στην στεριά, όπως εξήγησαν, είναι περισσότερο δύσκολο να διατηρηθούν τα ποσοστά οξυγόνου που χρειάζονται τα ψάρια στα επιθυμητά επίπεδα, ειδικά κατά την εκτέλεση μεγάλων διαδρομών. «Οι μελέτες που έχουμε πραγματοποιήσει μετά από τις δοκιμαστικές απελευθερώσεις ψαριών στο νερό από αέρος έδειξαν πως τα ποσοστά επιβίωσής τους είναι σημαντικά υψηλότερα», έγραψε το Τμήμα Άγριας Ζωής της Γιούτα, στη δημοσίευσή του.

ΠΗΓΗ: New York Post 

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ