Νέα ευκαιρία για ρύθμιση οφειλών σε 24 ή 48 δόσεις ποιοι οι δικαιούχοι και τα κριτήρια

Petite Perle 300×250

Αφορά όσους ήταν την 1η Νοεμβρίου 2019 ενταγμένοι στην παλιά πάγια ρύθμιση αλλά μετά την ημερομηνία αυτή τέθηκαν εκτός.

Δεύτερη ευκαιρία στους πληττόμενους από την πανδημία οφειλέτες δίνει το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να να ρυθμίσουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την Εφορία.

Αφορά όσους ήταν την 1η Νοεμβρίου 2019 ενταγμένοι στην παλιά πάγια ρύθμιση αλλά μετά την ημερομηνία αυτή τέθηκαν εκτός, είτε επειδή δεν κατέβαλαν δόσεις είτε επειδή άφησαν απλήρωτα ή αρρύθμιστα άλλα νεότερα χρέη τους.

Πιο συγκεκριμένα όσοι είναι πληγέντες της πανδημίας μπορούν από σήμερα κιόλας να ενταχθούν στις 24 ή 48 δόσεις υποβάλλοντας αίτηση επανένταξης στην πλατφόρμα που έχει ήδη ανοίξει.

Η επανένταξη γίνεται χωρίς εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια και δεν επιφέρει πρόστιμα και προσαυξήσεις".

Όσοι όμως δεν είναι πληγέντες θα χρειαστεί να περιμένουν έως την 1/10/2021 για να ξαναρυθμίσουν. Και εδώ δεν επιβάλλονται πρόστιμα και προσαυξήσεις, προβλέπονται όμως εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

"Δεν θα μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους όσοι εκτός από την πάγια ρύθμιση έχουν χάσει κι άλλη ρύθμιση την τελευταία 2ετία αλλά κι όσοι αγόρασαν ακίνητη περιουσία εφόσον το τίμημα υπερβαίνει το 40% του υπολοίπου της ρύθμισης που απομένει να καταβληθεί" δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο φοροτεχνικός Γιάννης Σάλλης 

Στην τηλεδιάσκεψη που θα έχει την Πέμπτη ο Χρήστος Σταϊκούρας με τους επικεφαλής των θεσμών θα κλειδώσει και η ρύθμιση των χρεών που γεννήθηκαν στην πανδημία.

Πηγή: skai.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ