Ο Μιχάλης Αλμπαντάκης για το πρώτο "Πράσινο Σημείο" στον Δήμο Μαλεβιζίου

Petite Perle 300×250

Ένα "Πράσινο Σημείο" που -μεταξύ άλλων θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης των κατοίκων, αναμένεται να αποκτήσει το επόμενο διάστημα ο Δήμος Μαλεβιζίου.

Το "Πράσινο Σημείο" θα είναι μια πρότυπη περιβαλλοντική υποδομή που θα κατασκευαστεί στον Σκαφιδαρά, με φορέα έργου τον Δήμο Μαλεβιζίου και θα φέρει τίτλο «Πράσινο Σημείο» (ΠΣ), Κέντρο Ανακύκλωσης Εκπαίδευσης και Διαλογής στην Πηγή (ΚΑΕΔΙΣΠ) και Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ).

Η "Φωνή του Μαλεβιζίου" επικοινώνησε με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Μιχάλη Αλμπαντάκη, ο οποίος επεσήμανε ότι το "Πράσινο Σημείο" στον Σκαφιδαρά θα επισκέπτονται ιδιώτες να αποθέτουν σε οργανωμένο και ασφαλή χώρο ανακυκλώσιμα και επαναχρησιμοποιούμενα υλικά, όπως ογκώδη υλικά, ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό, χαρτί και χαρτόνι, ξύλο, γυαλί, πλαστικό κ.ά.

Στη συνέχεια και σύμφωνα με τον σχεδιασμό, ο Δήμος Μαλεβιζίου θα προωθεί τα υλικά αυτά για ανακύκλωση, με αποτέλεσμα την περιβαλλοντική αναβάθμιση, αλλά και τη μείωση των εξόδων του δήμου προς τρίτους.

«Στόχος του Δήμου Μαλεβιζίου είναι η ευαισθητοποίηση του πληθυσμού για την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος. Στο "Πράσινο Σημείο" οι πολίτες θα απορρίπτουν όλα τα ανακυκλώσιμα υλικά και στη συνέχεια θα γίνεται διαχωρισμός τους. Έτσι κάθε υλικό θα τοποθετείται στη θέση του».

Μετά την τοποθέτηση των έξυπνων κάδων, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Μιχάλης Αλμπαντάκης, δηλώνει ότι ο Δήμος Μαλεβιζίου θα αποκτήσει το πρώτο "Πράσινο Σημείο".

Τέλος στις ανεξέλεγκτες χωματερές

Το "Πράσινο Σημείο" θα έχει ως αποτέλεσμα να μπει ένα τέλος στις ανεξέλεγκτες χωματερές που βλέπουμε να ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια στο Δήμο Μαλεβιζίου, προκαλώντας σωρεία προβλημάτων.

Μάλιστα, η "Φωνή του Μαλεβιζίου" αρκετές φορές έχει ασχοληθεί με το συγκεκριμένο ζήτημα, καλώντας για μια ακόμη φορά τους πολίτες να σταματήσουν την τακτική του "πετάω όπου θέλω, ό,τι θέλω", ειδικά ογκώδη υλικά σε χωράφια και γύρω από τους κάδους απορριμμάτων.

Για το θέμα ρωτήσαμε τον κ. Αλμπαντάκη, ο οποίος επισημαίνει ότι οι πολίτες που έχουν υλικά ανακύκλωσης ή ογκώδη υλικά μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2810 – 821 728, υπεύθυνος κ. Μανώλης Κουκουλάκης.

Στη συνέχεια, η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Μαλεβιζίου θα στείλει φορτηγό όχημα για την παραλαβή των απορριφθέντων.

Επίσης, ενημερώνει τους πολίτες ότι στον κόμβο Γαζίου, δίπλα στο καφέ "Μπουμάκης" λειτουργεί μάντρα του Δήμου που μπορούν να επισκεφτούν οι πολίτες και να απορρίπτουν τα υλικά για ανακύκλωση.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι δημοσιεύτηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ η ανακοίνωση του Δήμου σχετικά με το "Πράσινο Σημείο" όπου αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες και οι φορείς μπορούν να λάβουν γνώση και πληροφορίες της παραπάνω Μ.Π.Ε. κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες: α) από το Τμήμα Συλλογικών Οργάνων της Περιφέρειας Κρήτης (Περιφερειακό Κατάστημα – Πλ. Ελευθερίας, γραφείο Α6 τηλ. 2813-400.233, Fax: 2813-400.232, αρμόδια κ. Νίκη Βαρδιάμπαση) β) από τη Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Ηρακλείου (αρμόδιος κ. Κριτσωτάκης Μαρίνος τηλ. 2813-410.110) και γ) από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης-Τμήμα Περιβαλλοντικού &Χωρικού Σχεδιασμού (Λ. 62 Μαρτύρων 417 & Μ. Παρλαμά 2, αρμόδιος κ. Χ. Μακρυγιάννης τηλ. 2810-529.268).
Κατάθεση σχετικών ενστάσεων και απόψεων θα γίνεται στο Τμήμα Συλλογικών Οργάνων της Περιφέρειας Κρήτης για χρονικό διάστημα μέχρι τριάντα (30) ημερών από την ημέρα δημοσίευσης στον τοπικό τύπο.

  • Φωτογραφίες από το διαδίκτυο

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ