Τον Οκτώβριο η επίσημη παράδοση των κόμβων της Αγίας Πελαγίας – Επιπλέον 1,2 εκ. ευρώ στοίχισε το έργο (Βίντεο)

Petite Perle 300×250

Ψάχνουν λύση για τον κόμβο Αχλάδας-Επίσκεψη του υφυπουργού  Υποδομών στο σημείο

Της Κορίνας Καφετζοπούλου

Σε ένα σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες εξελίσσεται το έργο των κόμβων της Αγίας Πελάγιας μαζί με τις επιπλέον συμπληρωματικές παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στο σημείο της Αχλάδας, και στη συνέχεια στον συμπληρωματικό  έργο που πρέπει να γίνει στη Λυγαριά.

Ο κόμβος ως γνωστό έχει δοθεί σε χρήση μια εβδομάδα τώρα και ήδη έχει ανακουφίσει  την κυκλοφορία και τους εκατοντάδες οδηγούς ωστόσο  απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα οι εργασίες  ηλεκτροφωτισμού ενώ βελτιώσεις θέλει και η σήμανση.

Το  αυτό πολλές φόρες έχει μπει στο  «μάτι του κυκλώνα» και έχει συναντήσει εξ΄αρχής πάρα πολλά εμπόδια.

Είναι αξιοσημείωτο ότι οι συμπληρωματικές εργασίες που έγιναν για την αντιστήριξη των τοιχίων και οι επιπλέον εργασίες στις λωρίδες επιτάχυνσης και επιβράδυνσης κόστισαν 1, 2 εκ ευρώ, όπως είπε ο ίδιος ο υφυπουργός Υποδομών   και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Φωνής του Μαλεβιζίου.

Όπως ειπώθηκε και κατά τη διάρκεια της  επιτόπιας  επίσκεψής του, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης που είχε είναι ότι το έργο προγραμματίζεται να παραδοθεί επίσημα τον Οκτώβριο. Αιτία της καθυστέρηση δεν είναι φυσικά ο ηλεκτροφωτισμός αλλά τι θα συμβεί με την έξοδο της Εθνικής από Ρέθυμνο στο ύψος της Αχλάδας. Αν το έργο παραδοθεί επίσημα αυτό το τμήμα θα πρέπει να κλείσει.

Η δημοτική Αρχή ψάχνει μια λύση για το θέμα σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών.

Όμως τώρα η λύση  πρέπει να δοθεί σε συνάρτηση και με το νέο ΒΟΑΚ. Για αυτό το ζήτημα θα ακολουθήσουν συσκέψεις και με την Περιφέρεια Κρήτης και την υπηρεσία του ΒΟΑΚ πριν ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

Ενώ σε εκκρεμότητα  μένει και το θέμα της Λυγαριάς.

Τα θέματα αυτά συζητήθηκαν πάνω στον κόμβο της Αγίας Πελαγίας.  Τα έθεσε αναλυτικά ο κ. Μποκέας.

Εκτενή αναφορά στο ζήτημα αυτό έκανε και η δημοτική σύμβουλος  Εύη Αποστολάκη που αναφέρθηκε και στην «προϊστορία»  του θέματος.

Παρά τα προβλήματα που υπάρχουν τονίστηκε ότι  το έργο αυτό αποτελεί ένα καλό παράδειγμα για τη συνεργασία που μπορεί να έχει το κράτος, με την τοπική αυτοδιοίκηση και την τοπική κοινωνία.

Επίσης όλοι επαίνεσαν την στάση της αναδόχου εταιρείας που "έβαλε πλάτη" όπως είπαν όχι μόνο για να ολοκληρωθεί το έργο αλλά και για να βρεθούν λύσεις.

Στον κόμβο της Αγίας Πελαγίας κατά την επίσκεψη του Υφυπουργού Μεταφορών το παρών έδωσαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Μαλεβιζίου Γιώργος Πετούσης, ο Πρόεδρος της ΜΑΕΔΗΜ Γιάννης Μαρής, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αχλάδας Γιώργος Πεδιώτης, η Δημοτική Σύμβουλος Εύη Αποστολάκη και η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγίας Πελαγίας Μαρίνα Καρούζου.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ