Βρετανία: Μέσα στις επόμενες ημέρες η απόφαση για το αν θα τεθεί η Γαλλία σε «κόκκινη λίστα»

Petite Perle 300×250

Οι Βρετανοί αξιωματούχοι θέλουν να αποφασίσουν οι υπουργοί «εντός των επόμενων ημερών» αν θα τεθεί η Γαλλία στην «κόκκινη λίστα» των χωρών που θεωρούνται «υψηλού κινδύνου» για την Covid-19, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι Sky News.

Η Γαλλία επί του παρόντος είναι στη λεγόμενη «πορτοκαλί» λίστα. Οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν στη Βρετανία από χώρες που βρίσκονται στην «κόκκινη» λίστα είναι υποχρεωμένοι να μπαίνουν σε καραντίνα σε ξενοδοχείο, με δικά τους έξοδα.

«Μου λένε ότι το Γουάιτχολ (σ.σ. η έδρα της κυβέρνησης) πιστεύει ότι υπάρχει μικρό περιθώριο για να ληφθεί απόφαση για τη Γαλλία, πιθανόν μόνο μερικές ημέρες», ανέφερε ο πολιτικός συντάκτης του Sky Σαμ Κόατς, στο Twitter.

«Η Γαλλία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος προορισμός διακοπών, μετά την Ισπανία. Τα περισσότερα δημόσια σχολεία κλείνουν την επόμενη Παρασκευή. Υπάρχει η πεποίθηση ότι θα πρέπει να ληφθεί μια απόφαση πριν από τότε», πρόσθεσε.

Το κανάλι εξήγησε ότι αν η απόφαση καθυστερήσει και ληφθεί μετά την επόμενη Παρασκευή, πάρα πολλοί άνθρωποι θα έχουν ήδη φύγει στο εξωτερικό για διακοπές.

Πηγή: naftemporiki.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ