Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στο Ολυμπιακό Χωριό

Petite Perle 300×250

Συναγερμός στο Τόκιο αφού λίγες μέρες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων 2020 καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στο Ολυμπιακό Χωριό.

Οι Αγώνες θα αρχίσουν στις 23 του μήνα και στην Ιαπωνία υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με την πανδημία. Αυτός ήταν και ο λόγος που αποφασίστηκε να μην υπάρχουν θεατές στις εξέδρες, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό για να μην καταγράφονται κρούσματα.

Αντιθέτως, είναι ήδη γεγονός το πρώτο στο Ολυμπιακό Χωριό, με τον Τοσίρο Μούτο, διευθύνων σύμβουλος του «Τόκιο 2020», να ανακοινώνει ότι αυτός που βρέθηκε θετικός είναι ένας φιλοξενούμενος στο Ολυμπιακό Χψωριό και δεν είναι Ιάπωνας.

Ένα μέλος από την αποστολή της Νιγηρίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό, στο αεροδρόμιο Narita του Τόκιο το απόγευμα της Πέμπτης και εισήχθη σε νοσοκομείο της πόλης, ανέφερε ο τηλεοπτικός σταθμός Asahi.

Το άτομο, ηλικίας περίπου 60 ετών, είχε μόνο ελαφρά συμπτώματα, αλλά νοσηλεύτηκε λόγω της προχωρημένης ηλικίας και των προϋπάρχουσων παθήσεών του, ανέφερε η TV Asahi.

«Κατανοώ ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ανησυχούν. Οι διοργανωτές πρέπει να προσπαθούν να ακολουθούν όλα τα μέτρα και να δώσουν στον κόσμο να καταλάβει ότι οι Αγώνες δεν αποτελούν κίνδυνο», είπε από την πλευρά της η πρόεδρος του «Τόκιο 2020», Σέικο Χασιμότο.

πηγή: www.newsbeast.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ