Γ. Λογιάδης: Ντόμινο εξελίξεων από τα λουκέτα στην Πειραιώς

Petite Perle 300×250

Τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει στις τοπικές κοινωνίες της χώρας αλλά και σε χιλιάδες εργαζομένους από τις αποφάσεις και την τακτική της διοίκησης της τράπεζας Πειραιώς, αναδείχθηκαν στην πρόσφατη συνάντηση που έγινε με αντιπροσωπεία του συλλόγου εργαζομένων και το ΜέΡΑ25.

Η συνάντηση έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης και σε αυτή συμμετείχαν: Ο πρόεδρος Ε.Μπεμπένης και ο Γραμματέας Ι.Γοίλιας, του Συλλόγου Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς (ΣΕΥΤΠΕ) και τα μέλη της  κοινοβουλευτικής ομάδας του ΜέΡΑ25, Α.Αδαμοπούλου, Κ.Αδάμου, Μ.Απατζίδη, Κ. Αρσένης και Γ.Λογιάδης. 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών κομμάτων αναφορικά με την πρόσφατη απόφαση της διοίκησης της συστημικής αυτής τράπεζας να προχωρήσει σε νέο κλείσιμο 64 καταστημάτων και ταυτόχρονα να προβεί σε νέα μείωση προσωπικού με υλοποίηση προγράμματος εθελουσίας εξόδου για 500 εργαζόμενους. 

Ως προς το συγκεκριμένο θέμα, το ΜέΡΑ25 τοποθετήθηκε από την πρώτη στιγμή καταγγέλλοντας την διοίκηση της Πειραιώς, υπενθυμίζοντας πως πρόκειται για την τράπεζα που: 

-έχει ανακεφαλαιοποιηθεί τρεις φορές τα τελευταία χρόνια με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων

-έχει "προικοδοτηθεί" στα χρόνια των μνημονίων με την Αγροτική, την Κύπρου και άλλες μικρότερες τράπεζες επιδεικνύει συμπεριφορά «αρπακτικού», αδιαφορώντας πλήρως για τις ανάγκες τόσο των τοπικών κοινωνιών, που πλήττονται από το κλείσιμο τόσο πολλών καταστημάτων, ιδιαίτερα σε ευαίσθητες γεωγραφικά περιοχές (νησιά, ύπαιθρος), αλλά και απέναντι στους εργαζόμενους που απασχολεί.

Από το 2013 και μέχρι σήμερα, το προσωπικό της Πειραιώς έχει μειωθεί κατά περίπου 10.000 εργαζόμενους, και μόλις πριν περίπου ένα χρόνο η τράπεζα μείωσε το προσωπικό της κατά 1.000 εργαζόμενους πάλι με πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου.

Συγκεκριμένα ο βουλευτής Ηρακλείου του ΜέΡΑ25, Γιώργος Λογιάδης, δήλωσε την έμπρακτη συμπαράστασή του, αφού μέχρι στιγμής έχει καταθέσει τρεις αναφορές Βουλή, για τα υποκαταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς στα Μάλια του δήμου Χερσονήσου, στο Καστέλλι του δήμου Πεδιάδας, και στο Ασήμι του Δήμου Γόρτυνας.

Ο Γ. Λογιάδης αναφέρθηκε στην αναστάτωση που έχει προκληθεί στις τοπικές κοινωνίες και στους τοπικούς φορείς στις περιοχές που έχει αποφασιστεί ή φημολογείται η διακοπής λειτουργίας των υποκαταστημάτων. Χιλιάδες άνθρωποι θα αναγκαστούν να μετακινούνται από την ενδοχώρα προς τον ιστό των πόλεων με ότι αυτό συνεπάγεται και μάλιστα σε εποχή πανδημίας και δεκάδων απαγορεύσεων. Πέρα από τα οικονομικά ζητήματα και την ταλαιπωρία προκύπτουν και σοβαρά θέματα δημόσιας υγείας. 

Τέτοιες κινήσεις:

«απαξιώνουν την τοπική οικονομία και τον πρωτογενή τομέα. Η επαρχία και κυρίως οι αγροτικές περιοχές αποδυναμώνονται και συρρικνώνονται διαρκώς, μια τέτοια εξέλιξη θα προκαλούσε ένα ισχυρό πλήγμα στην αγροτική παραγωγή και την επιχειρηματικότητα».

Τέλος, τόνισε ότι όχι μόνο δεν συντρέχει λόγος κλεισίματος των υποκαταστημάτων, αλλά, με βάση τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, προκύπτει η ανάγκη διατήρησης και αναβάθμισης της λειτουργίας τους.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ