Επί τάπητος το ζήτημα ύδρευσης της Βιάννου από τον Νίκο Ηγουμενίδη

Petite Perle 300×250

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Βιάννου Μηνά Σταυρακάκη και τους αρμόδιους Αντιδημάρχους είχε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης αποκλειστικά για το ζήτημα της ύδρευσης που απασχολεί όλη την επαρχία της Βιάννου.

Με αφορμή το ιδιαίτερα οξυμμένο ζήτημα με τις συνεχείς διακοπές του νερού κατά την θερινή περίοδο, ο Βιαννίτης βουλευτής του Νομού Ηρακλείου επανέφερε το ζήτημα της ύδρευσης και τα αναγκαία έργα που θα πρέπει να «τρέξουν» το επόμενο διάστημα, ζητώντας να ενημερωθεί για την πορεία των μελετών και την επικαιροποίηση όσων έργων ύδρευσης είχαν τεθεί ήδη από το προηγούμενο διάστημα.

Κατά την έκτακτη σύσκεψη στο γραφείο του Δημάρχου, συμμετείχαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων Χαρίλαος Τριγωνάκης και ο Αντιδήμαρχος Ύδρευσης, Άρδευσης και Αποχέτευσης Νικόλαος Θεοδοσάκης, καθώς και συνεργάτης του βουλευτή Ηρακλείου, με επίκεντρο τη μόνιμη επίλυση της ύδρευσης στην ευρύτερη περιοχή της Βιάννου.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής ενημέρωσε για την εξασφάλιση από την Περιφέρεια Κρήτης των αναγκαίων χρηματοδοτήσεων μετά και την τελευταία επικοινωνία του βουλευτή με τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη κατά την οποία τονίστηκε ότι η Περιφέρεια μπορεί να συνδράμει και διασφαλίζει την υλοποίηση και χρηματοδότηση των ήδη ώριμων και τεχνικά άρτιων μελετών. Στα πλαίσια αυτά συζητήθηκαν αναλυτικά τα έργα ύδρευσης και οι ανάγκες του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Μηνάς Σταυρακάκης και οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι αναφέρθηκαν στα έργα και στις μελέτες που περιλαμβάνονται στον επιχειρησιακό προγραμματισμό του Δήμου και μεταξύ αυτών στην τεχνικά ώριμη μελέτη για τα υδρευτικά έργα και τις παρεμβάσεις που απαιτούνται στο τμήμα Βαχουδιανός-Ξερόκαμπος-Κερατόκαμπος,προϋπολογισμού ύψους 1.500.000€.

Στην κατεύθυνση αυτή ο βουλευτής ζήτησε από τον Δήμαρχο και τους αρμόδιους αντιδημάρχους την πρόσθετη επικαιροποίηση των στοιχείων που περιλαμβάνει ο προγραμματισμός για την ύδρευση του Δήμου προκειμένου αυτά να κατατεθούν και να χρηματοδοτηθούν από την Περιφέρεια Κρήτης, ενώ δεσμεύτηκε να θέσει υπόψη του Περιφερειάρχη την τελευταία ώριμη μελέτη με στόχο να μην υπάρξουν καθυστερήσεις μετά και την θετική ανταπόκριση της Περιφέρειας.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, τονίστηκε ιδιαίτερα από τον βουλευτή η θετική εμπειρία από το εμβληματικό έργο της αντικατάστασης-επέκτασης των δικτύων ύδρευσης του Δήμου Ηρακλείου το οποίο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη επισημαίνοντας πως αντίστοιχα έργα μπορούν να υλοποιηθούν ανακουφίζοντας μόνιμα τους κατοίκους της περιοχής οι οποίοι ανά πάσα στιγμή κινδυνεύουν από λειψυδρία, και με στόχο να απαλλαγεί η Βιάννος από ακατάλληλα και απαρχαιωμένα δίκτυα ύδρευσης, κυρίως από δίκτυα των παραθαλάσσιων περιοχών που χρήζουν άμεσης αντικατάστασης.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ