Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί το υπουργείο Τουρισμού-Αναζητά ξενοδοχεία καραντίνας στα νησιά

Petite Perle 300×250

Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί το υπουργείο Τουρισμού στην αναζήτηση ξενοδοχείων καραντίνας στα νησιά. Όπως φαίνεται και σε σχετικό έγγραφο στην Πάρο αναζητούνται 130 δωμάτια ενώ σε άλλα νησιά αναζητούνται από 25 ώς 40.

Στην Περιφέρεια Κρήτης και συγκεκριμένα εντός των Π.Ε Ηρακλείου, Ρεθύμνου, Χανίων αναζητούνται έως 30 δωμάτια σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα. Στην Κέρκυρα έως 40, στη Μύκονο έως 30, στη Νάξο έως 30, στη Σκόπελο έως 25, στην Αλόννησο έως 25.

Στο μεταξύ τα τουριστικά καταλύματα θα πρέπει να είναι τουλάχιστον δύο αστέρων ή δύο κλειδιών ενώ όσα θα επιλεγούν θα έχουν ως αποκλειστική δέσμευση τη φιλοξενία επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και των στενών επαφών τους.

Την ίδια ώρα είναι υποχρεωτική και η παροχή γευμάτων. Μάλιστα εάν εντός των τουριστικών καταλυμάτων λειτουργούν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος θα πρέπει να εξυπηρετούν αποκλειστικά και μόνο όσους διαμένουν εκεί. Ακόμη θα πρέπει να τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας από το προσωπικό ενώ οι δίσκοι με το φαγητό θα τοποθετούνται έξω από την πόρτα κάθε δωματίου.

Στα συγκεκριμένα καταλύματα απαγορεύεται ρητά η λειτουργία της πισίνας και για τον λόγο αυτό οι ιδιοκτήτες των τουριστικών μονάδων είναι υποχρεωμένοι να δηλώσουν τη διακοπή λειτουργία της καθ'όλη τη διάρκεια της μίσθωσης.

Οι περιοχές στις οποίες αναζητούνται δωμάτια

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Π. Ε. / Ν.* ΑΝΩΤΑΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΔΩΜΑΤΙΩΝ

ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Ν. ΣΚΟΠΕΛΟΣ 25

ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Ν.ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ 25

ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ Ν.ΚΕΡΚΥΡΑ 40

ΚΡΗΤΗΣ Π.Ε. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 30

ΚΡΗΤΗΣ Π.Ε. ΡΕΘΥΜΝΟΥ 30

ΚΡΗΤΗΣ Π.Ε. ΧΑΝΙΩΝ 30

ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Ν.ΜΥΚΟΝΟΣ 30

ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Ν.ΝΑΞΟΣ 30

ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Ν.ΠΑΡΟΣ 130  

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ