Ανακοίνωση Δημοτικής Παράταξης « Νέοι Δρόμοι» για τους κόμβους της Αγίας Πελαγίας

Petite Perle 300×250

Πρώτη προτεραιότητα από την έναρξη της θητείας του Κώστα Μαμουλάκη και της δημοτικής του παράταξης «Νέοι Δρόμοι» το 2011, ήταν η υλοποίηση ενός πολύ σημαντικού έργου για το Μαλεβίζι. Των κόμβων της Αγίας Πελαγίας στον ΒΟΑΚ.

Και παρά το γεγονός ότι τα έργα αυτά δεν είναι αρμοδιότητα του Δήμου αλλά της Πολιτείας, από την πρώτη στιγμή με συντονισμένες ενέργειες και προσπάθειες του Κώστα Μαμουλάκη και των συνεργατών του, ολοκληρώθηκαν οι μελέτες για το έργο αυτό, σε συνεργασία βέβαια με όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες.

Παράλληλα το πρόβλημα αναδείχθηκε προς κάθε κατεύθυνση, ενώ  παρουσιάστηκαν από τον Κώστα Μαμουλάκη συγκεκριμένες τεχνικές λύσεις οι οποίες υιοθετήθηκαν από τις αρμόδιες Υπηρεσίες και αποτέλεσαν τη βάση για τις οριστικές μελέτες του έργου.

Ο Κώστας Μαμουλάκης αλλά και στελέχη της τότε δημοτικής αρχής συμμετείχαν σε όλα τα στάδια των εγκρίσεων των μελετών, με συνεχείς παρεμβάσεις για να ξεπεραστούν οι όποιες δυσκολίες ανέκυπταν.

Έπειτα διεκδικήθηκαν  οι πόροι για την υλοποίηση του έργου και μετά από συνεχείς επαφές με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Δικτύων- και φυσικά με την πολύτιμη αρωγή του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη– επετεύχθη η χρηματοδότηση του, η δημοπράτηση του τον Ιούλιο του 2018, η υπογραφή της σύμβασης του έργου τον Μάιο του 2019 και η έναρξη των εργασιών τον Ιούλιο του 2019.

Σήμερα, μετά από σχεδόν 10 χρόνια που ξεκίνησε η μεγάλη αυτή προσπάθεια, είμαστε στην ευχάριστη θέση να βλέπουμε το έργο αυτό να ολοκληρώνεται και με ασφάλεια πλέον οι κάτοικοι , οι επιχειρηματίες και οι επισκέπτες του τόπου μας να μπορούν να βρεθούν στην ευρύτερη περιοχή της Αγίας Πελαγίας.

Σε όλο αυτόν τον μαραθώνιο ως δημοτική παράταξη, επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε όλες και όλους που διαχρονικά βοήθησαν και ιδιαίτερα:

  •  τους πολίτες που παραχώρησαν τη γη τους χωρίς αποζημίωση (με ένα απλό λόγω τιμής) για να ξεκινήσει το έργο
  • τους κατοίκους, τους επιχειρηματίες και τους φορείς της περιοχής που στήριξαν την προσπάθεια αυτή (όταν χρειάστηκε ακόμα και με κινητοποιήσεις)
  • τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη
  • την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών & Δικτύων(υπουργούς, υφυπουργούς, γενικούς γραμματείς)  διαχρονικά από το 2011 και μετά καθώς και τα υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου
  • Όλους τους Βουλευτές του Νομού Ηρακλείου
  •  τη δημοτική σύμβουλο κ. Αποστολακη που ασχολήθηκε ευλαβικά μέχρι σήμερα με το θέμα, τον πρώην δημοτικό σύμβουλο κ. Ανδρουλάκη, τον Πρόεδρο της Δ.Κ Αχλάδας κ. Πεδιώτη αλλά και όλα τα μέλη του συμβουλίου της Δ. Κ Αχλάδας.
  • τους επιβλέποντες μηχανικούς του έργου αλλά και την ανάδοχο εταιρία

Φυσικά, η νυν δημοτική αρχή Μαλεβιζίου από τον Σεπτέμβριο του 2019 και μετά παρακολούθησε την εξέλιξη του έργου και συνετέλεσε στην επίλυση ζητημάτων που παρουσιάστηκαν.

Να αναφέρουμε εδώ ότι το έργο θα ολοκληρωθεί οριστικά τον Οκτώβριο, έχει όμως ήδη δοθεί σε χρήση-με απόλυτη ασφάλεια- για να εξυπηρετούνται οι οδηγοί ,οι πολίτες και οι επισκέπτες της Αγίας Πελαγίας.

            Εκκρεμή ζητήματα για την ευρύτερη περιοχή της Αγίας Πελαγίας όμως παραμένουν :

  • η δημιουργία κόμβου στην περιοχή της Λυγαριάς
  • η ολοκλήρωση του δεύτερου κόμβου της Αγίας Πελαγίας (Κόμβος Αχλάδας)
  • η σύνδεση των περιοχών αυτών  με τον νέο ΒΟΑΚ

Η παράταξή μας και τα μέλη της θα συνεχίσουν να συμπράττουν στις προσπάθειες για τη διεκδίκηση επίλυσης και υλοποίησης των παραπάνω.

Προς την κατεύθυνση αυτή καλούμε και τη δημοτική αρχή να εντείνει τις  προσπάθειες της.

Ώστε με έγκαιρη προετοιμασία ο Δήμος Μαλεβιζίου να διεκδικήσει την υλοποίηση έργων και δράσεων που θα είναι επ' ωφέλεια των κατοίκων, των επισκεπτών και των δημοτών του Μαλεβιζίου.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ