Ο Κώστας Καραμανλής απαντά για τη μορφή αξιοποίησης της έκτασης του αεροδρομίου "Νίκος Καζαντζάκης" στο Ηράκλειο

Petite Perle 300×250

Στο πλάνο αξιοποίησης του χώρου του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης» στο Ηράκλειο Κρήτης  αναφέρθηκε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής στην Βουλή, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

«Αυτά τα δύο χρόνια έχουμε θέσει την Κρήτη στο επίκεντρο των έργων υποδομής»,  τόνισε ο κ. Καραμανλής, αναφέροντας χαρακτηριστικά τον ΒΟΑΚ,  το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι και τα αντιπλημμυρικά έργα σε όλους τους Νομούς. «Έργα που αλλάζουν την Κρήτη και δίνουν μεγάλη αναπτυξιακή πνοή», σημείωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Καραμανλής για να προχωρήσει γρήγορα η αξιοποίηση του χώρου του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης» το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει καταστρώσει συγκεκριμένο οδικό χάρτη και το κυριότερο έχει συνδέσει την υλοποίησή του με την καταβολή των δόσεων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Ανέφερε ότι έχει λυθεί το πολύ σοβαρό θέμα των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων και πως το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών είναι σε διαπραγματεύσεις με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας προκειμένου να αποφασιστεί ποιοι χώροι θα αποδεσμευτούν προς αξιοποίηση.

«Είπαμε ότι αυτή την έκταση των 2.800 στρεμμάτων δεν θα την αφήσουμε να γίνει ένα νέο Ελληνικό», τόνισε ο κ. Καραμανλής, επισημαίνοντας ότι ήταν ντροπή που αυτό το ακίνητο παρέμεινε αναξιοποίητο επί 20 χρόνια. Σημείωσε ότι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών δεν θα αγνοήσει τις προτάσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θέλει όμως να κάνει διάλογο και με το Δήμο και με την Περιφέρεια και με όλους τους φορείς, ώστε να προχωρήσει η αξιοποίηση.

«Μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ για κοινοβουλευτικές διαδικασίες», σχολίασε ο κ. Καραμανλής, υπενθυμίζοντας ότι ο ίδιος έρχεται στη Βουλή και απαντά σε επίκαιρες ερωτήσεις, ενώ η προηγούμενη Κυβέρνηση δεν είχε το πολιτικό θάρρος να απαντά στις ερωτήσεις Βουλευτών. «Αυτό για να αντιληφθείτε πώς λειτουργεί η Δημοκρατία και πώς την αντιλαμβανόμαστε εμείς, η παράταξη που αποκατέστησε τη Δημοκρατία, και πώς την αντιλαμβάνεστε εσείς, η δήθεν ριζοσπαστική Αριστερά», πρόσθεσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ