Οι νεαροί αυτοματιστές ROBONERDS ταξίδεψαν από το Ηράκλειο στο εργοστάσιο Ευκαρπίας για διαδραστικό εκπαιδευτικό διήμερο

Petite Perle 300×250

Το εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας υποδέχθηκε τους νεαρούς ROBONERDS, τη νικήτρια ομάδα στην κατηγορία Robot Design του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ρομποτικής και Καινοτομίας FIRST® LEGO® League που ταξίδεψε από το Ηράκλειο Κρήτης.

Στόχος της διήμερης φιλοξενίας στο εργοστάσιο ήταν, μέσα από ξεναγήσεις, παρουσιάσεις και ασκήσεις προσομοίωσης, να ενθαρρύνουμε την καινοτομία, την εξερεύνηση και τον αυτοματισμό και να εμπνεύσουμε τα παιδιά να συνεχίσουν να ονειρεύονται και να σχεδιάζουν τον κόσμο του μέλλοντος.

Η ομάδα των 7 μαθητών ηλικίας 11 έως 13 ετών, που επισκέφθηκε το εργοστάσιο στις αρχές Ιουλίου, είχε τη δυνατότητα να γνωρίσει από κοντά το πώς λειτουργεί ένα εργοστάσιο τσιμέντου, να ενημερωθεί για την ιστορία και τις βασικές δραστηριότητές του αλλά και να περιηγηθεί στην πόλη της Θεσσαλονίκης απολαμβάνοντας πλήθος δραστηριοτήτων και ξεναγήσεων.

Οι ROBONERDS με τους προπονητές τους και στελέχη του εργοστασίου
ROBONERD εν δράσει
Οι ROBONERDS σε άσκηση προσομοίωσης σε ηλεκτρικό πίνακα  
Οι ROBONERDS στο πάνελ του Εργοστασίου

Στην κεντρική φωτογραφία ο Διευθυντής του Εργοστασίου Ευκαρπίας (τρίτος από δεξιά) και στελέχη του Εργοστασίου, ο Εκπρόσωπος της EduAct (δεύτερος από δεξιά), οι Προπονητές της ομάδας (με τις κόκκινες μπλούζες)

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ