Συνελήφθησαν 42χρονος αλλοδαπός και 58χρονος Έλληνας για ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας

by MANOS FARSARAKHS

Τελευταία Ενημέρωση:

Συνελήφθησαν 42χρονος αλλοδαπός και 58χρονος Έλληνας για ένοπλη ληστεία που διαπράχθηκε την Τρίτη σε υποκατάστημα τράπεζας στο Περιστέρι . Κατασχέθηκαν περίστροφο, αεροβόλο όπλο, χρηματικό ποσό, είδη αμφίεσης τα οποία χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάπραξη της ληστείας και Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο

Ο 42χρονος ήταν δραπέτης από φυλακή και σε βάρος του εκκρεμούσαν ένταλμα σύλληψης και καταδικαστική απόφαση.

Οι κατηγοριες που αποδίδονται στους δράστες είναι για ληστεία κατά συναυτουργία και παράβαση του νόμου περί όπλων. Επιπρόσθετα ο 42χρονος αντιμετωπίζει την κατηγορια για βία κατά υπαλλήλων και ο 58χρονος για απείθεια και υπόθαλψη εγκληματία.

Προτού συλληφθούν, είχαν μεταβεί με αυτοκίνητο σε υποκατάστημα τράπεζας στο Περιστέρι, στο οποίο εισήλθε ο 42χρονος και με την απειλή περιστρόφου ακινητοποίησε τον ταμία και αφαίρεσε χρηματικό ποσό. Στη συνέχεια εξήλθε του υποκαταστήματος επιβιβάσθηκε εκ νέου στο αυτοκίνητο και διέφυγαν.

Αστυνομικοί που προέβησαν άμεσα σε αναζητήσεις, εντόπισαν στο Περιστέρι το όχημα και παρά την προσπάθεια του 58χρονου οδηγού του να διαφύγει και τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε ο 42χρονος, κατάφεραν να τους ακινητοποιήσουν και να τους οδηγήσουν στην έδρα της Υπηρεσίας.

Σε σωματική έρευνα που ενεργήθηκε στον 42χρονο, συνεχίζει η ανακοίωνση της ΕΛ.ΑΣ., βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

περίστροφο με -5- φυσίγγια
χρηματικό ποσό
είδη αμφίεσης που χρησιμοποίησαν για τη ληστεία
συσκευή κινητού τηλεφώνου

Σε σωματική έρευνα που ενεργήθηκε στον 58χρονο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
χρηματικό ποσό
συσκευή κινητού τηλεφώνου

Επιπλέον, σε έρευνα στην οικία του 58χρονου που φιλοξενούσε και τον 42χρονο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

αεροβόλο όπλο
μπαλτάς
μαχαίρι
Ακόμη, κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη διάπραξη της ληστείας.

Διαπιστώθηκε, δε, ότι 42χρονος αλλοδαπός είχε δραπετεύσει την 20η Ιανουαρίου του 2020 από Αγροτικό Κατάστημα στο οποίο ήταν έγκλειστος, για έκτιση ποινής, 28 μηνών, για τα αδικήματα της κλοπής, αντίστασης, επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παράνομης εισόδου στην Ελλάδα.

Σε βάρος του ίδιου εκκρεμούσαν, μάλιστα, ένταλμα σύλληψης για ένοπλη ληστεία που κατηγορείται ότι διέπραξε σε κατάστημα ταχυμεταφοράς χρημάτων στη Μεσσηνία και καταδικαστική απόφαση με ποινή φυλάκισης 3 ετών για κλοπές.

Οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι έχουν συλληφθεί και στο παρελθόν για πλήθος αδικημάτων, κατά την αστυνομία, οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Πηγή: protothema.gr

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...