Θετική έκβαση για τους 37 οδηγούς λεωφορείων που δικαιώθηκαν για την απόλυση δίχως αποζημίωση

by MANOS FARSARAKHS

Τελευταία Ενημέρωση:

Δύο αποφάσεις εξαιρετικά σημαντικές για την επιβίωση των ίδιων και των οικογενειών τους εξέδωσε με τη  διαδικασία των ασφαλιστικών το Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου για συνολικά 37 εργαζόμενους-οδηγούς λεωφορείων, από δύο διαφορετικές εταιρείες. Η μία απόφαση αφορούσε σε 19 εργαζόμενους και η δεύτερη σε 18. Οι εν λόγω οδηγοί  είχαν απολυθεί από τις θέσεις τους, χωρίς καν να αποζημιωθούν, όπως αναφέρεται, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σοβαρότατο πρόβλημα επιβίωσης. 
Έτσι προσέφυγαν στη δικαιοσύνη, αφενός με αγωγή ακυρότητας της απόφασης απόλυσης τους, αφετέρου με ασφαλιστικά, με τα οποία ζητούν να επαναπροσληφθούν και να εργαστούν για όλη την σεζόν.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου έκανε δεκτή την αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων (τους εργαζόμενους εκπροσώπησε ο πληρεξούσιος δικηγόρος κ. Βασίλης Νιζάμης), ενώ δέχτηκε και την πρόσθετη παρέμβαση που άσκησε για λογαριασμό του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και του σωματείου οδηγών τουριστικών λεωφορείων «ΕΡΜΗΣ», η πληρεξούσιος δικηγόρος κ. Έλλη Μιχελάκη. 

Με βάση την απόφαση του δικαστηρίου, μέχρι την εκδίκαση της αγωγής, τον Δεκέμβριο, οι εργαζόμενοι θα απασχοληθούν κανονικά στις θέσεις τους ως οδηγοί, δηλαδή θα επαναπροσληφθούν καθ’ όλη τη διάρκεια της τουριστικής σεζόν, με τις νόμιμες αποδοχές, όπως αυτές προβλέπονται από τις συλλογικές συμβάσεις. Μία απόφαση που αναμφίβολα επιφέρει μεγάλη ανακούφιση στους ίδιους και στις οικογένειες τους, σε μία δύσκολη πραγματικά  περίοδο.

πηγή: www.cretalive.gr

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...