Πικραμμένος για υποχρεωτικό εμβολιασμό: Να επεκταθεί σε εκπαιδευτικούς, παιδιά, φοιτητές, φαντάρους, ναυτικούς

Petite Perle 300×250

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος τοποθετήθηκε σήμερα υπέρ της επέκτασης του μέτρου του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8. ανέφερε πως θα πρέπει οι δάσκαλοι τα παιδιά, οι φοιτητές, οι φαντάροι, οι ναυτικοί να ενταχθούν στις ομάδες, στις οποίες θα μπορούσε να επεκταθεί το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

«Ποιο είναι το πρωταρχικό αγαθό που πρέπει να προστατέψουμε, η υγεία, αλλά για να υπάρχει ζωή και υγεία, πρέπει να δουλέψει και η οικονομία, αλλιώς με τι χρήματα θα στηριχθεί η υγεία;», ανέφερε.

Παράλληλα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε: «Εγώ βλέπω τον εμβολιασμό ως ένα ανθρωπιστικό καθήκον, μια υποχρέωση αλληλεγγύης απέναντι στον συνάνθρωπό μας με τον οποίο συμβιώνουμε μέσα στην κοινωνία. Είναι μια απόδειξη ότι αποδεχόμαστε τους κανόνες της συμβίωσης εν κοινωνία και κατά κάποιο τρόπο δεν δεχόμαστε να θέσουμε την ζωή του συνανθρώπου μας σε διακινδύνευση.

Για όσους δεν το αντιλαμβάνονται αυτό, γιατί αυτό δεν είναι μόνο ένα νομικό, συνταγματικό καθήκον, εγώ το βλέπω ως μια ηθική επιταγή του ανθρώπου προς τον άνθρωπο, θρησκευτική επιταγή αν θέλετε για ορισμένους από τους συνανθρώπους μας, μια άγραφη επιταγή για όσους ανθρώπους ζουν μέσα σε μια κοινωνία, είναι αναγκασμένη η κοινωνία, να προχωρήσει σε μέτρα. Όπως, για όλα τα θέματα προχωρά η κρατική εξουσία στην λήψη μέτρων για αυτούς που δεν αντιλαμβάνονται τι είναι σωστό, τι λάθος, τι υποχρέωση και τι καθήκον».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ