Φονική κακοκαιρία στην Ινδία: Στους 112 οι νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις

Petite Perle 300×250

Αυξάνεται σταθερά η «μαύρη λίστα» των θυμάτων από τα έντονα καιρικά φαινόμενα στην Ινδία, καθώς πλέον ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τουλάχιστον στους 122, όπως έκαναν γνωστό οι τοπικές Αρχές.

Η περιοχή που έπληξαν περισσότερο τα φαινόμενα είναι το κρατίδιο Μαχαράστρα, στα δυτικά της χώρας, όπου κατολισθήσεις και πλημμύρες προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές του μουσώνα.

Σε τμήματα της δυτικής ακτής της Ινδίας ο όγκος της βροχής έφθασε τα 594 χιλιοστά σε ένα 24ωρο, αναγκάζοντας τις Αρχές να απομακρύνουν ανθρώπους από τις πληγείσες περιοχές.

«Απροσδόκητες πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν κατολισθήσεις σε πολλές περιοχές και οδήγησαν στην υπερχείλιση ποταμών», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο επικεφαλής της κυβέρνησης του Μαχαράστρα Ουντάι Τακεράι.

Φράγματα και ποτάμια υπερχείλισαν. Αναγκαστήκαμε να βγάλουμε νερό από τα φράγματα και αντιστοίχως απομακρύνουμε κόσμο που διαμένει κοντά στις όχθες ποταμών σε ασφαλέστερα μέρη». Το Πολεμικό Ναυτικό και ο Στρατός συνδράμουν τις επιχειρήσεις διάσωσης στις παράκτιες περιοχές, πρόσθεσε.

Τουλάχιστον 38 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Τάλιγε, σε απόσταση 180 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της οικονομικής πρωτεύουσας Μουμπάι, όταν μια κατολίσθηση ισοπέδωσε το μεγαλύτερο τμήμα του μικρού χωριού, ανέφεραν αξιωματούχοι του κρατιδίου.

Σε άλλες εννέα κατολισθήσεις σε άλλα μέρη του Μαχαράστρα, 59 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 15 σκοτώθηκαν σε δυστυχήματα, που συνδέονταν με τις σφοδρές βροχοπτώσεις, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Πηγή: iefimerida.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ