Σε Ιεράπετρα και Κάρπαθο οι διασωθέντες από την επιχείρηση ανοιχτά της Κρήτης

Petite Perle 300×250

Συνεχίζονται οι έρευνες για 9 αγνοούμενους

Στο αλιευτικό καταφύγιο Ιεράπετρας έφτασαν τα ξημερώματα της Παρασκευής οι συνολικά 32 μετανάστες που διασώθηκαν στη διάρκεια της μεγάλης επιχείρησης  που ξεκίνησε μετά τη βύθιση του ιστιοφόρου στο οποίο επέβαιναν σε απόσταση 60 ναυτικών μιλίων νότια της Ιεράπετρας. 

Σύμφωνα με το radiolasithi.gr αφού διενεργήθηκαν rapid tests σε όλους τους διασωθέντες, στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο μικρό κλειστό γυμναστήριο της Ιεράπετρας για προσωρινή φιλοξενία. Κάποιοι από αυτούς οδηγήθηκαν στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας προκειμένου να λάβουν ιατρική φροντίδα. 

μετανάστες

Συνολικά από το βυθισμένο ιστιοφόρο διασώθηκαν 36 επιβαίνοντες. Οι 32 που επιβιβάστηκαν σε δεξαμενόπλοιο μεταφέρθηκαν στο αλιευτικό καταφύγιο της Ιεράπετρας και άλλοι τέσσερις οδηγήθηκαν με super puma στην Κάρπαθο. Σύμφωνα με τα όσα έχουν επισημάνει στις αρχές οι διασωθέντες συνολικά στο ιστιοφόρο επέβαιναν 45 άτομα, υποστηρίζοντας ότι αγνοούνται άλλοι 9 επιβαίνοντες. Οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων στη θάλασσα συνεχίζονται ενώ στην περιοχή επικρατούν πολύ ισχυροί άνεμοι εντάσεως έως και 7 μποφόρ. 

radiolasithi.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ