Ανοίγει η πλατφόρμα στις 30 Ιουλίου και ξεκινούν οι εμβολιασμοί και των παιδιών ηλικίας 12-15 ετών

Petite Perle 300×250

Ξεκινούν οι εμβολιασμοί έναντι του κορονοϊού και στα παιδιά ηλικίας ετών, όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών καθηγήτρια Παιδιατρικής Μαρία Θεοδωρίδου.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ παρατηρείται ραγδαία αύξηση κρουσμάτων στην παιδική και την εφηβική ηλικία τις τελευταίες εβδομάδες, είπε η κα. Μαρία Θεοδωρίδου προσθέτοντας ότι οι συνεχείς μολύνσεις των παιδιών θα οδηγήσουν σε νέες μεταλλάξεις του κορονοϊού.

Με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας και την συνεχόμενη διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα, η Εθνική Επιτροπή συνιστά τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 12-17 ετών. Η πλατφόρμα εμβολιασμού θα ανοίξει στις 30 Ιουλίου.

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, έκανε γνωστό πως η Επιτροπή άναψε το «πράσινο φως» για τους εμβολιασμούς των παιδιών ηλικίας 12 έως 15 ετών.

Η κα. Θεοδωρίδου τόνισε πως η απόφαση πάρθηκε για την προστασία της υγείας των παιδιών, την επιστροφή στη δια ζώσης διδασκαλία, αλλά και την προστασία των ευάλωτων ατόμων στο περιβάλλον των παιδιών.

Μάλιστα, η Επιτροπή τονίζει πως τα οφέλη από τον εμβολιασμό υπερτερούν από τις σπάνιες περιπτώσεις ανεπιθύμητων παρενεργειών.

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους έκανε γνωστό πως η πλατφόρμα για τα ραντεβού στην συγκεκριμένα ηλικιακή ομάδα θα ανοίξει την Παρασκευή 30 Ιουλίου.

Το ραντεβού μπορούν να το κλείσουν οι γονείς ηλεκτρονικά μέσω της σελίδας emvolio.gov.gr, τα ΚΕΠ ή τα φαρμακεία, ενώ τα παιδιά θα προσέρχονται σε εμβολιαστικά κέντρα με τους γονείς ή τους κηδεμόνες.

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ