Ανοίγει η πλατφόρμα στις 30 Ιουλίου και ξεκινούν οι εμβολιασμοί και των παιδιών ηλικίας 12-15 ετών

by MANOS FARSARAKHS

Τελευταία Ενημέρωση:

Ξεκινούν οι εμβολιασμοί έναντι του κορονοϊού και στα παιδιά ηλικίας ετών, όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών καθηγήτρια Παιδιατρικής Μαρία Θεοδωρίδου.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ παρατηρείται ραγδαία αύξηση κρουσμάτων στην παιδική και την εφηβική ηλικία τις τελευταίες εβδομάδες, είπε η κα. Μαρία Θεοδωρίδου προσθέτοντας ότι οι συνεχείς μολύνσεις των παιδιών θα οδηγήσουν σε νέες μεταλλάξεις του κορονοϊού.

Με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας και την συνεχόμενη διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα, η Εθνική Επιτροπή συνιστά τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 12-17 ετών. Η πλατφόρμα εμβολιασμού θα ανοίξει στις 30 Ιουλίου.

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, έκανε γνωστό πως η Επιτροπή άναψε το «πράσινο φως» για τους εμβολιασμούς των παιδιών ηλικίας 12 έως 15 ετών.

Η κα. Θεοδωρίδου τόνισε πως η απόφαση πάρθηκε για την προστασία της υγείας των παιδιών, την επιστροφή στη δια ζώσης διδασκαλία, αλλά και την προστασία των ευάλωτων ατόμων στο περιβάλλον των παιδιών.

Μάλιστα, η Επιτροπή τονίζει πως τα οφέλη από τον εμβολιασμό υπερτερούν από τις σπάνιες περιπτώσεις ανεπιθύμητων παρενεργειών.

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους έκανε γνωστό πως η πλατφόρμα για τα ραντεβού στην συγκεκριμένα ηλικιακή ομάδα θα ανοίξει την Παρασκευή 30 Ιουλίου.

Το ραντεβού μπορούν να το κλείσουν οι γονείς ηλεκτρονικά μέσω της σελίδας emvolio.gov.gr, τα ΚΕΠ ή τα φαρμακεία, ενώ τα παιδιά θα προσέρχονται σε εμβολιαστικά κέντρα με τους γονείς ή τους κηδεμόνες.

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...