Η Μύκονος βγαίνει από το «κόκκινο» – Οι νησιωτικοί προορισμοί που «φλερτάρουν» με lockdown

Petite Perle 300×250

Από τις 6 το πρωί οι κάτοικοι της Μυκόνου αλλά και οι επισκέπτες της, μπορούν να απολαμβάνουν τη μουσική τους, αλλά και να κυκλοφορούν καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, καθώς το μίνι lockdown που εφαρμόστηκε για μία εβδομάδα έλαβε τέλος.

Αυτό που τονίζουν οι επιστήμονες είναι πως ακόμα και μετά το τέλος του lockdown στο «νησί των Ανέμων», τα μέτρα προστασίας και ατομικής υγιεινής θα πρέπει να τηρούνται απαρέγκλιτα, παράλληλα με τη χρήση μάσκας σε χώρους όπου παρατηρείται συνωστισμός.

«Καμπανάκι» για άλλα 9 «κόκκινα» νησιά

Η χαλάρωση των περιορισμών στη Μύκονο όμως δεν σημαίνει και χαλάρωση των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού στους υπόλοιπους δημοφιλείς προορισμούς.

Η περίπτωση της Μυκόνου χτυπάει «καμπανάκι» και σε 9 ακόμη νησιά, τα οποία «φλερτάρουν» με τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας και απαγόρευση μουσικής μέσα στον Αύγουστο, όπου αναμένεται να κορυφωθεί η τουριστική κίνηση.

Η αύξηση των κρουσμάτων στα νησιά σε συνδυασμό με τις αυξανόμενες εισαγωγές στα νοσοκομεία, εξαιτίας της μετάλλαξης Δέλτα, έχουν θορυβήσει κυβέρνηση και επιστήμονες.

Στο επίκεντρο της προσοχής των ειδικών βρίσκονται:

Ζάκυνθος,

Λέρος,

Κέρκυρα,

Κως,

Σίφνος,

Σέριφος,

Μήλος,

Αντίπαρος και

Ρόδος

στα οποία καταγράφεται αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες.

Στο κυβερνητικό επιτελείο αν και έχουν ξεκαθαρίσει πως όπου κριθεί αναγκαίο θα επιβληθούν μέτρα τοπικού χαρακτήρα, ωστόσο μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε το μίνι lockdown στη Μύκονο, θέλουν να αποφύγουν ανάλογους περιορισμούς σε άλλα νησιά και μάλιστα τον Αύγουστο.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ