Τη θλίψη του εκφράζει το ΚΚΕ για το θάνατό του Παναγιώτη Βενάρδου

Petite Perle 300×250

Το ΚΚΕ αποχαιρετά με θλίψη τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Παναγιώτη Βενάρδο και εκφράζει τα συλλυπητήριά του στους οικείους του.

Το ΚΚΕ αποχαιρετά με θλίψη τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Παναγιώτη Βενάρδο που  «έφυγε» την Πέμπτη σε ηλικία 80 ετών.

«Ο Παναγιώτης Βενάρδος γεννήθηκε στον Πειραιά το 1941 και φοίτησε στην Πάντειο Ανώτατη Σχολή Πολιτικών Επιστημών.

Εργάστηκε επί πολλά χρόνια σε εφημερίδες και περιοδικά, καθώς και στη δημόσια τηλεόραση, ως εξωτερικός συνεργάτης. Έχει κάνει πολυάριθμα ρεπορτάζ, έρευνες, εκπομπές και ντοκιμαντέρ, με ιδιαίτερη επίδοση στα κοινωνικοπολιτικά και τα ιστορικά θέματα. Παράλληλα με τη δημοσιογραφική του εργασία, είχε και συγγραφική δράση, κύρια πηγή έμπνευσης της οποίας ήταν η περίοδος της Αντίστασης.

Στο λογοτεχνικό του έργο συμπεριλαμβάνεται η μετάφραση του βιβλίου του Έρνεστ Χεμινγουαίη «Οι πράσινοι λόφοι της Αφρικής».

Κατά την διάρκεια των λαϊκών διαδηλώσεων τον Ιούλη του 1965, ο Παναγιώτης Βενάρδος συνελήφθη καθώς κατέγραφε τα γεγονότα, και στη συνέχεια φυλακίστηκε. Επί χούντας συμμετείχε στον αντιδικτατορικό αγώνα.

Ο Παναγιώτης Βενάρδος διακρίθηκε για την εντιμότητα του, το ήθος του, την αγωνιστικότητά του, την ευγένειά του και το πάθος του για την δημοσιογραφία» αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος.

Το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην σύζυγό του Αλίκη Ξένου Βενάρδου, την κόρη του Ευάννα Βενάρδου και τους οικείους του Παναγιώτη Βενάρδου.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ