Μπ. Τζόνσον: Η οικονομία θα ανακάμψει φέτος, αλλά «μετ' εμποδίων»

Petite Perle 300×250

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι η οικονομία της χώρας θα εμφανίσει φέτος σταθερή ανάκαμψη παρότι αυτή θα είναι "μετ' εμποδίων" μετά την μεγάλη αύξηση που ανέφερε η χώρα στον αριθμό των απασχολουμένων όπως προέκυψε από το μισθολόγιο εταιρειών τον Ιούνιο.

"Βλέπουμε να αυξάνονται οι θέσεις εργασίας και νομίζω ότι και για τον υπόλοιπο χρόνο θα υπάρχουν ακόμη εμπόδια στον δρόμο, αλλά θεωρώ ότι θα έχουμε μια σταθερή οικονομική ανάκαμψη», δήλωσε ο Τζόνσον σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό LBC.

Ο βρετανός πρωθυπουργός συνέστησε στους πολίτες να αποφεύγουν να βγάζουν συμπεράσματα από την μείωση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα την τελευταία εβδομάδα εξηγώντας ότι είναι πολύ νωρίς για να αξιολογηθεί αν πρόκειται για κάτι οριστικό.

"Έχουμε παρατηρήσει κάποια ενθαρρυντικά πρόσφατα στοιχεία. Δεν υπάρχει αμφιβολία γι αυτό, αλλά είναι πολύ, πολύ νωρίς για να βγάλουμε γενικά συμπεράσματα".

Ο Τζόνσον είπε επίσης ότι θέλει οι αμερικανοί πολίτες να έρχονται στην Αγγλία "ελεύθερα" και ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με τις ΗΠΑ σχετικά με έναν ταξιδιωτικό διάδρομο.

Η Βρετανία επιμένει σε αυστηρούς ταξιδιωτικούς κανόνες λόγω της πανδημίας, τους οποίους οι επικεφαλής των αεροπορικών εταιρειών θεωρούν υπεύθυνους για το γεγονός ότι η χώρα έχει μείνει πίσω σε σχέση με την ΕΕ στην προσέλκυση τουριστών.

Η ΕΕ έχει ανοίξει πιο γρήγορα παρά το βραδύτερο εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Αυτό όμως δείχνει να αλλάζει.

Τα σχόλια του Τζόνσον στον LBC ακολουθούν πολλά ρεπορτάζ σύμφωνα με τα οποία ο πρωθυπουργός πρόκειται να εξαιρέσει τους επισκέπτες από την ΕΕ και τις ΗΠΑ που είναι πλήρως εμβολισμένοι από την υποχρεωτική καραντίνα μέσα στις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τον LBC, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι επιθυμεί οι αμερικανοί πολίτες που είναι πλήρως εμβολιασμένοι να επισκέπτονται τη Βρετανία όπως έκαναν και πριν από την πανδημία.

"Θέλουμε ο κόσμος να μπορεί να έρχεται ελεύθερα από τις ΗΠΑ όπως κάνει συνήθως. Μιλάμε μαζί τους συνέχεια. Επί του παρόντος αντιμετωπίζουμε το κύμα (της πανδημίας) με την παραλλαγή Δέλτα, οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν το κύμα με την Δέλτα, αλλά σας διαβεβαιώνω ότι το παρακολουθούμε διαρκώς. Μόλις θα έχουμε κάτι να σας πούμε για τους ταξιδιωτικούς διαδρόμους, θα έχετε νέα μας", κατέληξε ο Τζόνσον.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ