Ε. Λέκκας: "Οι κάτοικοι στο Αρκαλοχώρι να αποφεύγουν την παραμονή τους σε παλιά σπίτια"

Petite Perle 300×250

Ο κ. Ευθύμμιος Λέκκας, σεισμολόγος και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, μιλώντας πριν από λίγο στην εκπομπή "Ωρα Ελλάδος", όσον αφορά τη σεισμική δραστηριότητα που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου ανέφερε ότι το γενικό σχέδιο "Εγκέλαδος" που αφορά την αυτοδιοίκηση, τις περιφέρειες και τους δήμους, είναι μόνιμα ενεργοποιημένο, καθώς ένας σεισμός ποτέ δεν προειδοποιεί.

Ο κ. Λέκκας ανέφερε ότι από την προηγούμενη Πέμπτη, 18 επιστήμονες έδωσαν το πόρισμα στους αρμόδιους έπειτα από εντολή της Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και εκτιμή ότι όποια σπίτια έχουν κτιστεί με σύγχρονες προδιαγραφές δεν κινδυνεύουν, αλλά ο κίνδυνος ελλοχεύει στα παλαιότερα σπίτια και συνέστησε στους κατοίκους της περιοχής να μην διαμένουν σε αυτά.

Εκτίμησε επίσης, ότι είναι πολύ πιθανόν ο Εγκέλαδος να χτυπήσει και πάλι, με το μέγεθός του να είναι της τάξης των 5,1 -5,2 της κλίμακας Ρίχτερ, καλώντας και πάλι τους κατοίκους του Αρκαλοχωρίου να μην κατοικούν σε πολύ παλιά σπίτια.

Καθώς θα υλοποιηθεί άμεσα και το σχέδιο "Ξενοκράτης" και για τον συντονισμό όλων αυτών των ενεργειών, θα γίνει μια συντεταγμένη σύσκεψη στο Ηράκλειο το ερχόμενο Σάββατο, προκειμένου να εξετασθούν όλες οι λεπτομέρειες.

Ο κ. Λέκκας, δεν παρέλειψε να αναφερθεί ότι έχει ήδη γίνει αυτοψία από μηχανικούς οι οποίοι έκριναν επικίνδυνα αρκετά σπίτια στο Αρκαλοχώρι, λόγω της παλαιότητάς τους.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ