Ο εορτασμός του Αγίου Παντελεήμονα στο Φόδελε (φωτογραφίες)

Petite Perle 300×250

Φοδελιανέ μου Άγιε
Φύλαγε τα παιδιά σου
Βοήθα όσους βάζουνε
Στα χείλη το όνομα σου!

Με αυτή τη μαντινάδα ο πατήρ Παντελεήμων της Μονής του Αγίου Παντελεήμονος στο Φόδελε καλωσόρισε τους εκατοντάδες πιστούς που βρέθηκαν στην πανήγυρη της Ιεράς Μονής Αγιου Παντελεήμονος Φόδελε.
Τηρουμένων όλων των υγειονομικών μέτρων τελέστηκε ο εσπερινός από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης αρχιμαδρίτη Μεθόδιο Βερνιδάκη.

Στο τέλος του εσπερινού έψαλλαν τα εγκώμια του Αγίου Παντελεήμονα και λιτανεύτηκε ο στολισμένος επιτάφιος του Αγίου στους χώρους της Μονής.

Την ημέρα της εορτής τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κνωσού κ. Πρόδρομο, ο οποίος και εξήρε τις προσπάθειες και το έργο του Ηγούμενου της Ιεράς Μονής π. Παντελεήμονα στην πορεία της αναστήλωσης της Ιεράς Μονής.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας έγινε η λιτάνευση της παλαιάς εικόνας της Μονής και τα λείψανα του Αγίου Παντελεημόνα στους αναστηλωμένους χώρους της Μονής μέχρι το νέο Παρεκκλήσιο της Αγίας Αικατερίνης.

Μεταξύ των παρευρισκόμενων ήταν ο δήμαρχος Μαλεβιζίου, Μενέλαος Μποκέας, συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΜ, Γιάννη Βάμβουκα και τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Φόδελε, Χαράλαμπο Παντερή, οι οποίοι σήκωσαν την παλαιά εικόνα και ξεναγήθηκαν στους χώρους της Μονής.

Ο Ηγούμενος της Μονής π. Παντελεήμων ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την αγαστή συνεργασία με την Ιερά Μονή και την πολύτιμη προσφορά του Δήμου στις αναστηλωτικές προσπάθειες που καταβάλλονται.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε να βοηθήσει την Ιερά Μονή στην δημιουργία μεγάλου parking για τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες των προσκυνητών που καταφθάνουν καθημερινά στην Μονή για να προσκυνήσουν τα λείψανα του Αγίου που φυλάσσονται εκεί και να δουν την Κιβωτό των ζώων που περιθάλπονται.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ