Σε ανακριτή και εισαγγελέα ο Χανιώτης που κατηγορείται για βιασμό ανηλίκου με νοητική υστέρηση

Petite Perle 300×250

Την πόρτα του ανακριτή και πέρασε λίγο πριν τις 11 το πρωί ο φερόμενος ως βιαστής ανηλίκου, ενός εφήβου με νοητική υστέρηση, πριν από λίγα χρόνια στα Χανιά.

Λίγο αργότερα, στο Δικαστικό Μέγαρο βρέθηκε και ο πατέρας του νεαρού, που είχε πάρει προθεσμία να απολογηθεί.

Κάποιοι ήξεραν αλλά δεν μίλησαν ποτέ

"Με πήρε μία κυρία χθες και έκλαιγε σπαραχτικά. Μου περιέγραφε πόσο προσπαθούσε να βοηθήσει το παιδί. Τι διαπίστωνε για αυτές τις κακοποιήσεις και την πείνα του. Υπήρξαν άνθρωποι, που πραγματικά έβγαλαν από μέσα τους την ανθρωπιά και βοηθούσαν το παιδί.

Υπήρχαν όμως κάποια άλλα άτομα τα οποία αδιαφορούσαν, ή μένανε εντελώς ψυχροί σε αυτό το απάνθρωπο γεγονός." δήλωσε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος, κος Ντερμανάκης.

Υπάρχουν μάλιστα υπόνοιες πως συγγενικό πρόσωπο, αρνιόταν να εμπλακεί στην υπόθεση, παρότι γνώριζε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες μεγάλωνε ο 18χρονος πλέον Γιάννης.

Έχουν μάλιστα αναφερθεί και έχουν γίνει καταγγελίες στο αστυνομικό τμήμα του Πλατανιά.

Έβρισκε καταφύγιο σε χωράφια και ρυάκια τα βράδια – Πεινασμένος και κακοποιημένος 

Συγκλονίζουν τα όσα είπε ο δικηγόρος του 18χρονου, για το πως προσπαθούσε να ξεφύγει όλα αυτά τα χρόνια, ως παιδί ο άτυχος Γιάννης.

"Κοιμόταν στην ύπαιθρο, στα χωράφια, στα βουνά και στα ρυάκια. Πεινασμένο και κακοποιημένο, προκειμένου να βρει ένα καταφύγιο" είπε.

Πλέον, τα βλέμματα έχουν στραφεί στο που θα μένει ο άτυχος νεαρός.

Να σημειωθεί πως, σύμφωνα και με τον δικηγόρο, οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν τα δύο άτομα είναι κακουργηματικού χαρακτήρα. Για αυτό άλλωστε, δεν πήγαν αυτόφωρο σε βαθμό πλημμελήματος αλλά παραπέμφθηκαν κατ' ευθείαν ενώπιον του ανακριτή Χανίων.

Πηγή

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ