Στη Βουλή η ανάγκη για άμεση ενημέρωση των πολιτών της Κρήτης για την επαναλαμβανόμενη σεισμική δραστηριότητα

Petite Perle 300×250

Ερώτηση Χάρη Μαμουλάκη με τη συνυπογραφή όλων των Βουλευτών της Κρήτης και των αρμόδιων Τομεαρχών Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Την αναγκαιότητα άμεσης ενημέρωσης των πολιτών της Κρήτης για την επαναλαμβανόμενη σεισμική δραστηριότητα που παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδες στο νησί, αναδεικνύει με Ερώτηση προς τους Υπουργούς Υποδομών & Μεταφορών και Προστασίας του Πολίτη, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, με την συνυπογραφή όλων των Βουλευτών Κρήτης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και των Τομεαρχών Νίκου Παππά και Χρήστου Σπίρτζη.

«Επανέρχομαι στο φλέγον αυτό θέμα όπως δεσμεύτηκα, με στόχο να αντιληφθεί η Πολιτεία το μέγεθος της κατάστασης και να ενεργήσει όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, ο οποίος ως πολιτικός μηχανικός έχει εξειδικευμένες γνώσεις για το ζήτημα αφού κατέχει σχετικό μεταπτυχιακό δίπλωμα – Master στην αντισεισμική προστασία των κτηρίων, τονίζοντας: «Στην Κρήτη έχουμε μάθει να ζούμε με τους σεισμούς και να αντιμετωπίζουμε αυτό το φυσικό φαινόμενο με ψυχραιμία. Απαιτείται όμως και η Πολιτεία να πράττει το καθήκον της και να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της έγκαιρα και αποτελεσματικά.».

Στην Ερώτηση, τονίζεται ότι η επαναλαμβανόμενη σεισμική δραστηριότητα δοκιμάζει τις αντοχές κατοίκων αλλά και κτιρίων δεκάδων οικισμών της κρητικής ενδοχώρας. Ειδικά το γεγονός της παλαιότητας των κτισμάτων που παρατηρείται σε χωριά της Κρήτης, προκαλεί πρόσθετη ανησυχία, δεδομένου του ότι όλοι αντιλαμβάνονται πως κτήρια πολλών δεκαετιών, δεν θα μπορέσουν να αντέξουν την ένταση ακόμα κι ενός σεισμού μετρίου μεγέθους. Με δεδομένο και το ότι η Κρήτη βρίσκεται επάνω σε σεισμικά ρήγματα, ζητείται από τους συναρμόδιους Υπουργούς υπεύθυνη ενημέρωση των πολιτών, συνδρομή στις προσπάθειες της Αυτοδιοίκησης στο πλαίσιο των προληπτικών ελέγχων που πραγματοποιούνται στις περιοχές που βρίσκονται στο επίκεντρο των σεισμών, όπως για παράδειγμα στον Δήμο Μινώα Πεδιάδος αλλά και στους όμορους Δήμους των Π.Ε. Ηρακλείου και Λασιθίου, καθώς και κινητοποίηση των αρμόδιων οργάνων της Πολιτείας, έτσι ώστε να υπάρξει επί τόπου, ουσιαστικός έλεγχος της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί.

Την Ερώτηση συνυπογράφουν οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Βαρδάκης Σωκράτης, Ηγουμενίδης Νίκος, Θραψανιώτης Μανόλης, Ξανθός Ανδρέας και Πολάκης Παύλος.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ