Ρέθυμνο: Δράσεις ηλεκτροκίνησης ύψους 1.197.550,56 ευρώ υπέγραψε ο Στ. Πέτσας

Petite Perle 300×250

«Δράσεις ηλεκτροκίνησης στον δήμο Ρεθύμνης» είναι το έργο που εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και υπέγραψε ο αν. υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, με τον δήμαρχο Γιώργη Μαρινάκη να το χαρακτηρίζει ως εξαιρετικό.

Πρόκειται για δράσεις προϋπολογισμού 1.197.550,56 ευρώ, οι οποίες περιλαμβάνουν την προμήθεια μικρών και μεγάλων ηλεκτροκίνητων οχημάτων, που προορίζονται να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες ασφαλούς, εύκολης, οικονομικής και περιβαλλοντικά φιλικής, μετακίνησης των δημοτών – επισκεπτών του Ρεθύμνου, αλλά και εργαζομένων της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου, επιφορτισμένων με την αρμοδιότητα των αυτοψιών σε εν εξελίξει έργα.

Ο δήμος θα προμηθευτεί ηλεκτροκίνητα οχήματα καθώς και σταθμούς φόρτισης και πιο συγκεκριμένα: «Δύο ηλεκτρικά λεωφορεία αστικού τύπου, χωρητικότητας περίπου 25 ατόμων με πρόβλεψη χρήσης του και από άτομα με αναπηρία, δύο μικρά υβριδικά εξωτερικής φόρτισης SUV και τρία μικρά ηλεκτρικά οχήματα SUV που θα διατεθούν για την κάλυψη των αναγκών μετακίνησης προσωπικού της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου σε υπαίθριες αυτοψίες, καθώς και έξι σταθμούς ταχείας φόρτισης δύο θέσεων εξυπηρέτησης, για την κάλυψη των αναγκών φόρτισης του συνόλου των ηλεκτρικών οχημάτων».  

Ο σχεδιασμός από πλευράς της δημοτικής αρχής για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στο Ρέθυμνο, έχει στόχο την προστασία του περιβάλλοντος, την εξοικονόμηση ενέργειας, την οικονομία και την εναρμόνιση με τις σύγχρονες ευρωπαϊκές και διεθνείς αντιλήψεις περί μετακίνησης.

Ο δήμαρχος Ρεθύμνης, Γιώργης Μαρινάκης, εξέφρασε τη βαθιά του ικανοποίηση για την επιτυχή έκβαση της ολοκληρωμένης πρότασης που κατέθεσε ο δήμος Ρεθύμνης, η οποία όπως τόνισε, αξιολογήθηκε ως εμπεριστατωμένη και κρίθηκε ώριμη για υλοποίηση, εξ ου και η ένταξη και χρηματοδότηση της από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Πηγή: naftemporiki.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ