Φένλο – Παναθηναϊκός 2-2 (3-5 πεν.): Καλός μόνο για ένα ημίχρονο

Petite Perle 300×250

Ο Παναθηναϊκός αναδείχτηκε ισόπαλος 2-2, στην κανονική διάρκεια καθώς κέρδισε στα πέναλτι, στο τελευταίο φιλικό επί ολλανδικού εδάφους με αντίπαλο τη Φένλο και έδειξε καλό πρόσωπο μόνο στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης.

Με ισοπαλία 2-2, στην κανονική διάρκεια και νίκη στη διαδικασία των πέναλτι με 5-3, επιστρέφει ο Παναθηναϊκός από το τελευταίο του φιλικό κόντρα στη Φένλο. Σε ένα ματς όπου οι πράσινοι άρεσαν μόνο για 45 λεπτά και συγκεκριμένα για την εικόνα που έδειξαν στο πρώτο μέρος.

Παναθηναϊκός - Φενλο... - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΡΜΕΝΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ-Θ.13 | Facebook

Όταν είχαν τη μπάλα στα πόδια τους, καλή κυκλοφορία, έβγαλαν φάσεις και μπόρεσαν παρά το γεγονός ότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ να γυρίσουν το ματς και να πάνε στα αποδυτήρια όντας μπροστά με 2-1.

Στο δεύτερο μέρος όμως οι πολλές αλλαγές δεν βοήθησαν το τριφύλλι να δείξει ανάλογο πρόσωπο και είχε μόνο κάποιες επιθετικές εξάρσεις από το δίδυμο των Σάντσες – Χατζηγιοβάνη μέσα από τις οποίες απείλησε. Από το 65' και μετά όμως έδειξε και πάλι κάποια αμυντικά κενά με αποτέλεσμα να δεχτεί και δεύτερο γκολ, το ματς να λήξει ισόπαλο 2-2 και ο Παναθηναϊκός να πάρει τη νίκη και το τρόπαιο που έχουν θεσπίσει οι διοργανωτές στη διαδικασία των πέναλτι.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι με τη Φένλο, είχε τη μπάλα στα πόδια του, και προσπαθούσε να βρει διαδρόμους για να διασπάσει την άμυνα των Ολλανδών χωρίς αποτέλεσμα. Είχε κάποιες τελικές προς την εστία του Ζίμα με τους Αϊτόρ, Ιωαννίδη αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Η Φένλο ουσιαστικά κατάφερε να ανοίξει το σκορ στην πρώτη της επίθεση στο 10' όταν ο Φαν Ντάικ μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά έκανε την παράλληλη μπαλιά με τον Διούδη να απομακρύνει πάνω στον Μπράκεν που έκανε το σουτ και άνοιξε το σκορ.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει τη μπάλα στα πόδια του και να ψάχνει τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να διασπάσει την άμυνα της Φένλο. Προσπαθούσε είτε με κάθετο παιχνίδι από τον άξονα και τις δύο πλευρές, είτε με μπαλιές στην πλάτη της άμυνας από τους Πέρεθ-Μαουρίσιο και Βέλεθ να βρει το κενό στην άμυνα της Φένλο.

Η πρώτη καλή στιγμή για το τριφύλλι χάθηκε στο 14' με τον Καρλίτος μέσα από την περιοχή να σουτάρει άστοχα. Ενώ στο 24' ο Ισπανός αν και πήρε την κεφαλιά μετά από φάουλ του Ενγκμπακοτό έστειλε τη μπάλα άουτ.

Ο Ιωαννίδης σε τρία λεπτά με δύο διαδοχικές κεφαλιές μετά από σέντρες των Καρλίτος και Κώτσιρα στο 28' και το 31' είδε τη μπάλα να περνάει εκτός εστίας και το 1-0 υπέρ της Φένλο να παραμένει.

Διούδης: «Στόχος μας ένας τίτλος» - to10.gr

Ο Παναθηναϊκός μπόρεσε να ισοφαρίσει σε μια φάση όπου οι δύο επιθετικοί του Ιωαννίδης και Καρλίτος συνδυάστηκαν μακριά από την περιοχή αλλά την ίδια ώρα οι δύο εξτρέμ του τριφυλλιού οι Ενγκμπακοτό και Αϊτόρ είχαν πατήσει περιοχή με τον δεύτερο να προσπαθεί να πάρει την κεφαλιά και να βάζει την πλάτη του για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Το τριφύλλι προσπάθησε να πάρει προβάδισμα στο σκορ πριν τη λήξη του πρώτου μέρους και τα κατάφερε στο 45' όταν γύρισε όμορφα τη μπάλα εκτός περιοχής. Ο Ιωαννίδης προσπάθησε να μπει μέσα σε αυτή και να σουτάρει, η μπάλα έφτασε στον Ενγκμπακοτό που με πλασέ από το ύψους του πέναλτι διαμόρφωσε το 2-1 για τον Παναθηναϊκό.

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε στο δεύτερο μέρος με οκτώ αλλαγές καθώς σε σχέση με το πρώτο 45' στον αγώνα έμειναν μόνο οι Διούδης, Βέλεθ, Σιδεράς και τα νέα πρόσωπα ήταν οι Σάντσεθ, Χατζηθεοδωρίδης, Αλεξανδρόπουλος, Αγιούμπ, Χατζηγιοβάνης, Σαβιέρ, Μπουζούκης και Μακέντα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το τριφύλλι να χάσει τη συνοχή του και να μην έχει την ίδια απόδοση όπως στο πρώτο μέρος. Ναι μεν οι πράσινοι είχαν τη μπάλα στα πόδια τους και πάλι αρκετή ώρα αλλά δεν απείλησαν όπως στο πρώτο 45λεπτο.

Η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος για το τριφύλλι χάθηκε στο 49' όταν σε κάθετη μπαλιά προς τον Χατζηγιοβάνη ο διεθνής εξτρέμ προσπάθησε να κάνει το ψηλοκρεμαστό σουτ αλλά ο Ζίμα μπλόκαρε.

Εν συνεχεία το τριφύλλι και πάλι με το δίδυμο των Σάντσεθ και Χατζηγιοβάνη προσπάθησε να απειλήσει από τα δεξιά αλλά πότε ο Έλληνας επιθετικός καθυστερούσε στην τελική ενέργεια και πότε ο Αργεντινός μπακ έδειχνε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στα πόδια του απ' ότι έπρεπε.

Στο 65' ο Γιοβάνοβιτς ολοκλήρωσε τις αλλαγές του με τους Ξενόπουλο-Σερπέζη-Ρόμπι να περνάνε στο ματς αντί των Διούδη-Βέλεθ-Σιδερά και η αποχώρηση του Ισπανού αμυντικού έπαιξε ρόλο ώστε να γίνουν πολλά λάθη στην άμυνα του Παναθηναϊκού.

Μάλιστα στο 72' η πράσινη άμυνα δεν μπόρεσε να απομακρύνει τη μπάλα και δέχτηκε και δεύτερο τέρμα από τον Φαν Ρούιγεν. Με το 2-2 να παραμένει έως το τέλος της αναμέτρησης.

Το φιλικό πήγε στα πέναλτι με τον Παναθηναϊκό να βλέπει τους Χατζηγιοβάνη, Μακέντα, Αγιούμπ, Σάντσες και Χατζηθεοδωρίδη να ευστοχούν ενώ ο Ξενόπουλος απέκρουσε ένα πέναλτι με αποτέλεσμα το τριφύλλι να πάρει τη νίκη με 5-3 στη διαδικασία των πέναλτι.

ΦΕΝΛΟ: Ζίμα, Ντα Γκράσα, Κόγκλιν, Χούπερτς, Ντε Μπουρ, Μπράκεν, Φαν Ντάικ, Εσανούσι, Ρέμερ, Μάνστερς, Βερχέιγεν.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Διούδης (65' Ξενόπουλος), Κώτσιρας (46' Σάντσεθ), Βέλεθ (65' Σερπέζης), Σιδεράς (65' Ρόμπι), Χουάνκαρ (46' Χατζηθεοδωρίδης), Πέρεθ (46' Αλεξανδρόπουλος), Μαουρίσιο (46' Αγιούμπ), Καρλίτος (46' Μπουζούκης), Αϊτόρ (46' Χατζηγιοβάνης), Ενγκμπακοτό (46' Σαβιέρ), Ιωαννίδης (46' Μακέντα).

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ