Οι άδειες του Αυγούστου αυξάνουν την ανησυχία για τα νησιά – Έκτακτο σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ

Petite Perle 300×250

Από το πρωί του Σαββάτου αναμένεται μαζική αποχώρηση από τα αστικά κέντρα καθώς οι αδειούχοι του Αυγούστου σπεύδουν στα λιμάνια και στις εθνικές οδούς, με τα νησιά και οι υπόλοιποι παραθεριστικούς προορισμούς να γεμίζουν ασφυκτικά, την ώρα που ο κορονοϊός και η μετάλλαξη Δέλτα επελαύνουν.

Η αγωνία για όσους μεταβαίνουν στα νησιά για διακοπές είναι μεγάλη, καθώς σε πολλά από αυτά τα κρούσματα αυξάνονται καθημερινά και κάποια «φλερτάρουν» ακόμα και με… lockdown εν μέσω της τουριστικής περιόδου, ενώ την ίδια ώρα η ΕΛ.ΑΣ θέτει σε ετοιμότητα επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση κορονοπάρτι.

Έκτακτο επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ  

Η ΕΛ.ΑΣ ενόψει του Σαββατοκύριακου κατά το οποίο αναμένεται να κορυφωθεί η τουριστική κίνηση στα νησιά και λόγω των αδειών του Αυγούστου συνέστησε ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο με στόχο την αποφυγή συνωστισμού και της περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού. Την Παρασκευή στα λιμάνια του Πειραιά, του Λαυρίου και της Ραφήνας την Παρασκευή ήταν συγκεντρωμένο πλήθος τουριστών προκειμένου να αποβιβαστούν στα πλοία και να ξεκινήσουν τις διακοπές τους. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου και του OPEN TV, κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Κατεχάκη αποφασίστηκαν τα εξής στο πλαίσιο της αποφυγής της περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού και της μετάλλαξης Δέλτα:

–    γενικευμένοι και καθολικοί έλεγχοι σε 24ωρη βάση

-730 δόκιμοι που βρίσκονται ήδη στα νησιά θα πραγματοποιούν ελέγχους

-20μελή κλιμάκια θα επιτηρούν όλα τα νησιά

-«μυστικοί» αστυνομικοί, δηλαδή ακόμα και άνδρες της Ασφάλειας θα πραγματοποιούν ελέγχους

Πηγή

φωτογραφία αρχείου

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ