Wall Street: Ανέφικτη η υπάρξη τετραήμερης εργασίας

Petite Perle 300×250

H τάση για θέσπιση τετραήμερης εβδομάδας εργασίας κέρδισε έδαφος στη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, με το Κογκρέσο να παίρνει μέρος στη συζήτηση που έχει ανοίξει στις ΗΠΑ και παγκοσμίως. Όμως, υπάρχει ένα μέρος που πολύ δύσκολα μπορεί να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο. Και αυτό το μέρος είναι η Wall Street.

O χρηματοπιστωτικός τομέας «είχε πάντα την κουλτούρα των πολλών ωρών εργασίας,» δήλωσε ο Τζέισον Σνάιπ, ιδρυτής της Odyssey Capital Advisors. «Τώρα που αναγκαστήκαμε να σταματήσουμε σε κάποιο βαθμό και να επαναπροσδιορίσουμε τις ζωές μας εν μέσω του περιβάλλοντος του κορονοϊού, μπορέσαμε να επανεξετάσουμε ποια ακριβώς είναι αυτή η κουλτούρα.»

Οι υποστηρικτές μιας μικρότερης εβδομάδας εργασίας επισημαίνουν το κακό που κάνει η υπερβολική εργασία στην ψυχική και πνευματική υγεία του ατόμου και θεωρούν ότι αυτό είναι αιτία για αλλαγή σε λιγότερες ώρες εργασίας. Ο Τζέιμς Εϊντζελ, καθηγητής οικονομικών στο πανεπιστήμιο του Τζορτζτάουν, δήλωσε ότι θα του έκανε έκπληξη αν τα αμερικανικά χρηματιστήρια αποφάσιζαν να μειώσουν τις ώρες συναλλαγών τους. «Είναι πιθανότερο να δούμε περισσότερες ώρες συναλλαγών,» δήλωσε για να προσθέσει ότι: «Οι άνθρωποι συναλλάσσονται περισσότερο όταν η αγορά είναι ανοικτή και η βιομηχανία το γνωρίζει αυτό. Γιαυτό σίγουρα δεν πρόκειται να βιαστούν στο να κλείσουν τα ταμεία.»

Η χρηματιστηριακή αγορά έχει ιστορικό αλλαγών στις ώρες συναλλαγών. Το 1952, το New York Stock Exchange σταμάτησε τις συναλλαγές του Σαββάτου και πρόσθεσε μισή ώρα συναλλαγών ημερησίως στη δεκαετία του 1980.

Μπορεί να υπάρχουν οφέλη από την μείωση της διάρκειας της συνεδρίασης, όπως η προσέλκυση περισσότερων διαφορετικών ταλέντων στην βιομηχανία. «Πώς μπορούμε να κάνουμε την επιχείρηση αυτή πιο ελκυστική στις γυναίκες και άλλους ανθρώπους που παλιά γνώριζαν διακρίσεις;» ανέφερε ο Εϊντζελ. «Ένα από τα πράγματα που συζητιούνται στην Ευρώπη είναι η ιδέα της μείωσης της διάρκειας συναλλαγών.»

Από την άλλη πλευρά, η επέκταση της διάρκειας της συνεδρίασης μπορεί να ωφελήσει κάποιους συμμετέχοντες στην αγορά, όπως οι επενδυτές στη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ. Υπάρχουν κάποιες επιφυλάξεις σε επίπεδο ρυθμιστικών αρχών για τα χρηματιστήρια που θέλουν να αλλάξουν τις ώρες συναλλαγών. Εάν ένα χρηματιστήριο θα ήθελε κάτι τέτοιο θα έπρεπε πρώτα να πάρει έγκριση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

πηγή: www.ot.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ