Η πρώτη mRNA θεραπεία σε ασθενή με αυτοάνοσο νόσημα από τη Moderna

Petite Perle 300×250

Την έναρξη της μελέτης Φάσης 1 της θεραπείας mRNA-6231 ανακοίνωσε η αμερικανική Moderna, που έδωσε την πρώτη δόση υποδόρια σε ασθενή με αυτοάνοσο νόσημα.

Η εταιρεία βιοτεχνολογίας, που πρωτοπορεί στη χρήση των θεραπειών και εμβολίων mRNA, προσπαθεί πλέον να βοηθήσει τους ανθρώπους με αυτοάνοσα.

«Η έναρξη της μελέτης Φάσης 1 του mRNA-6231 είναι σημαντικό ορόσημο για τη Moderna, καθώς προσπαθούμε να φέρουμε τις δυνατότητες των θεραπειών με την τεχνολογία mRNA σε άτομα που ζουν με αυτοάνοσα νοσήματα», δήλωσε επιστήμονας που μετέχει στο πρόγραμμα, εξηγώντας ότι είναι η πρώτη φορά που η θεραπεία χορηγήθηκε υποδόρια.

Πλέον, η Moderna διαθέτει ενεργά κλινικά προγράμματα σε πέντε διαφορετικές περιοχές θεραπείας: τις μολυσματικές ασθένειες, τα ογκολογικά και καρδιαγγειακά νοσήματα, τα σπάνια νοσήματα και τα αυτοάνοσα νοσήματα.

Μάλιστα, έκανε λόγο για σημαντικό βήμα στην αποστολή της Moderna να βοηθήσει ασθενείς με διάφορα νοσήματα.

Στόχος της μελέτης είναι να διαπιστώσει την ασφάλεια, την ανεκτικότητα και τη φαρμακοδυναμική τού mRNA-6231 σε υγιείς ενήλικες συμμετέχοντες, μεταξύ 18 και 50 ετών, μετά από υποδόρια χορήγηση εφάπαξ δόσης.

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ