Οι έξι ενέργειες που ζήτησε η ΚΕΔΕ απ' τους Δήμους για τον καύσωνα

Petite Perle 300×250

Επιστολή προς τους Δημάρχους απέστειλε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ την 30η Ιουλίου, για να τους ενημερώσει ότι σε σύσκεψη για τον καύσωνα υπό κυβερνητικά στελέχη «δεσμευθήκαμε ότι σε συνεργασία με τις Περιφέρειες και τους υπόλοιπους φορείς του Κράτους, θα συνδράμουμε με μια σειρά ενεργειών μας».

Τα έξι «μέτρα» που απαριθμεί είναι:

« 1. Για όσο διαρκούν οι ακραία υψηλές θερμοκρασίες, εξασφαλίζουμε την 24ωρη (αν είναι δυνατόν) λειτουργία κλιματιζόμενων χώρων, προκείμενου να μπορούν να βρουν καταφύγιο οι πολίτες. Οι χώροι θα λειτουργούν με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα (χρήση μάσκας κλπ)

2. Φροντίζουμε να προστατεύουμε τους εργαζόμενους σε εξωτερικούς χώρους. Σε λίγη ώρα θα εκδοθεί και σχετική εγκύκλιος με σχετικούς όρους και προϋποθέσεις.

3. Θέτουμε σε ετοιμότητα οδηγούς, χειριστές μηχανημάτων και άλλες χρήσιμες ειδικότητες εργαζόμενων στους Δήμους μας.

4. Επειδή μαζί με τον καύσωνα, αυξημένος είναι και ο κίνδυνος πυρκαγιών, διασφαλίζουμε την ύπαρξη υδροφόρων γεμάτων με νερό και έτοιμων για άμεση επέμβαση, εφόσον χρειαστεί

5. Εξασφαλίζουμε την απρόσκοπτη λειτουργία των δικτύων ύδρευσης των πόλεων και χωριών μας, θέτοντας σε ετοιμότητα προσωπικό για την άμεση αποκατάσταση βλαβών ακόμη και το Σαββατοκύριακο.

6. Λαμβάνουμε μέριμνα για τα αδέσποτα ζώα, εξασφαλίζοντας τους επιπλέον νερό σε όλη τη διάρκεια του καύσωνα. »

(Υπενθυμίζουμε ότι η Εγκύκλιος εκδόθηκε τελικά το μεσημέρι της 30ης Ιουλίου, βλ. ειδικότερο σημερινό θέμα του airetos.gr)

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Επιστολής:

airetos.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ